PÅ TOKT I VEST: På lørdag spilte Kolbotn årets første treningskamp mot ØHIL i Bærum.
PÅ TOKT I VEST: På lørdag spilte Kolbotn årets første treningskamp mot ØHIL i Bærum.

Banket opprykksrival

Et ung KIL-lag feide Øvrevoll Hosle av banen i sin første treningskamp for året.

Publisert Sist oppdatert

Mens KIL rykket ned til 1. divisjon i fjor høst, spilte ØHIL kvalifisering om å rykke opp til Toppserien. Der ble Avaldsnes for sterke. Etter alt å dømme er de et av lagene som vil gi Kolbotn tøffest kamp om opprykk i årets sesong, og derfor var det også et ørlite snev av spenning foran lørdagens oppgjør.

Den spenningen varte i en drøy halvtime. Da hadde Martine Fenger (bildet), Emilie Østerås og Jenny Norem i tur og orden sørget for 1-0, 2-0 og 3-0 til Kolbotn, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Da nyervervelsen Christina Osnes-Ringen la på til 4-0 etter 47. minutter ble det enda tydeligere at Kolbotn har noe på gang.

MÅLMASKIN: Martine Fenger er bare 16 år, men er utpekt som Kolbotns nye målmaskin i år.
MÅLMASKIN: Martine Fenger er bare 16 år, men er utpekt som Kolbotns nye målmaskin i år.

Uvanlig format

Kampen ble spilt på 3 x 25 min, noe som gjorde at det ble gode muligheter til coaching og testing fra det nye trenerteamet. Det ble totalt brukt 23 spillere gjennom kampen, og samtlige fikk gode minutter i beina.

Utover kampen slapp trener Tresor Egholm og assistent Vetle Vangstuen til en rekke unge KIL-jenter som fikk glede av å debutere for A-laget. De unge jentene så ut til å takle nivået bra.

– Vi er ganske fornøyde med en god del av det vi prøver på, og det er gledelig å se at spillerne tar beskjeder og justeringer på en god måte. Seniorspillerne går foran, og viser gode tendenser både offensivt og defensivt. Vi spiller siste omgang med en ellever med snittalder på 14,7 år, og mange av de yngre spillerne spiller sin første kamp for A laget. De drar med seg verdifulle referanser fra 1. divisjonsnivå, inn i treningshverdagen sin. Det er en fin start på oppkjøringen, også må vi fortsette å bygge videre utover vinteren, forteller Vetle Vangstuen.

Kampfakta:

ØHIL – Kolbotn 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)

Startoppstilling:

1. omgang: S. Panengstuen, C. Osnes-Ringen, J. Norem, R. Stoltenberg, E. Green, E. Østerås, C. Wik Alfredsen, A. Berg, A. Wilmann, J. Fridlund, M. Fenger

2. omgang: S. Panengstuen, C. Osnes-Ringen, L. Haugen, A. Aslaksrud, E. Green (T. Wilhelmsen 40´), J. Norem, C. Wik Alfredsen, E. Østerås, A. Wilmann, J. Fridlund, R. Stoltenberg

3. omgang: T. Bengtson, L. Ellingsen, L. Haugen, A. Bure Pettersen, E. Niss, A. Berg, S. Gamst, N. Tahirukaj, A. Lia, K. Norlemann, A. Nitteberg

Scoringer:

0-1: Martine Fenger (14´)

0-2: Emilie Østerås (17´)

0-3: Jenny Norem (36´)

0-4: Christina Osnes-Ringen (47´)

1-4: Joshua Reeves (57´)

Powered by Labrador CMS