STAFETT: Vekslingen mellom Erikka Næss Kjølholdt og Vårin Sætra Schefte på 4x100 meter medley (stafett) under NM i svømming i Trondheim i juli.

Sterk prestasjon fra Kolbotn i svømme-NM

Kolbotn IL satte personlige rekorder, klubbrekord, og kom på finaleplass i NM i svømming.

Publisert

Årets langbane NM i svømming fant sted i Trondheim fra 8. til 11. juli. Mesterskapet var både junior- og seniormesterskap, med hele 420 utøvere fra 61 klubber. Fra Kolbotn IL deltok seks utøvere i alderen 15 til 20 år.

Opphold i Spania gjorde utslag

STAFETT: Vekslingen mellom Erikka Næss Kjølholdt og Vårin Sætra Schefte på 4x100 meter medley (stafett).

Svømmere hadde vært på treningsleir i Calella i Spania siden 23. juni, og viste seg å være i godt slag til NM! De var kvalifisert både i individuelle øvelser i fri, rygg og butterfly og med stafettlag i tre øvelser. Alle utøverne fra Kolbotn gjorde et godt NM, enten med årsbeste eller personlige rekorder, en finaleplass, og på stafettene svømte de seg kraftig opp på resultatlistene.

Les også: Strålende resultater i VM

Ny klubbrekord

Det ble satt ny klubbrekord på 4x100 m fri på langbane på 4.08.13! Trener Stephen Marcus var godt fornøyd med sine utøvere. For en av svømmerne var dette også det siste NM for hennes del.

Les også: Satser videre i Follo HK

Legger opp

SAMLET GJENG: Kolbotn IL-svømmere utenfor Pirbadet i Trondheim. Fra venstre ser du: Floyd Guldhav, Rebecca Vinck Johansen, Vårin Sætra Schefte, Kristine Meinert Rød, Erikka Næss Kjølholdt og Hege Stærli.

Butterflyspesialisten Hege Stærli (20) legger nå opp etter en flott svømmekarriere. Hege toppet karrieren med bronsemedalje på 200 meter butterfly i senior NM i 2015. Hege har vært et flott forbilde for de yngre svømmerne i Kolbotn IL. 

Høstsesongen

Nå er det velfortjent ferie for svømmerne, før høstsesongen starter med treningsleir i Nørresundby i Danmark 7. til 14. august. På denne leiren deltar 35 utøvere og grunnlaget for enda sterkere prestasjoner i fremtiden!

Powered by Labrador CMS