Bak fra venstre: Selma Bakken, Pernille Wirak, Jenny Lyberg Larsen, Helena Ebbesberg, Amilia Lind, Hermine Sæther, Marlene Røber, Emma T. Inderberg, Vilde Rømo, Hanna Jensen og Julie Nielsen,Foran fra venstre: Karianne Håbrekke, Hannah Otterbein, Anniken Haagerud, Synne Bonkowski, Emma Nicoline Nordstrøm Larsen, Marlene Ringnes Hagen, Una Lykke Alfredsen, Guro Møller og Saron Beyene.

Best i Oslo – igjen!

For tredje år på rad hadde Kolbotns J03 spilt seg frem til finalen i Oslo & omegn-mesterskapet OBOS Cup i Vallhall. Og nok en gang ble det seier for de suverene KIL-jentene.

Publisert

I år som i fjor, var det Lyn som var motstander. Ettersom Kolbotn vant tilsvarende finale med 4-0 i fjor, så var det et revansjelystent Lyn lag som stilte i Vallhall til denne finalen. Lyn gikk tøft ut og tok også ledelsen etter kun få minutter. Heldigvis, i alle fall sett med blå-hvite øyne, svarte Kolbotn umiddelbart med to flotte scoringer av henholdsvis Synne Bonkowski og Amilia Lind.

Lyn hadde ikke tenkt å gi seg og utlignet til 2-2 midtveis i første omgang. Kampen bølget frem og tilbake og ble fra tribuneplass beskrevet som et fyrverkeri av en fotballkamp. Og den var langt fra over med 2-2. Like etter Lyns utligning var Lind frempå igjen og satte inn 3-2 til Kolbotn.

Drama

Bare et minutt senere slo Lyn-forsvaret sprekker igjen. Bonkowski ble lekkert spilt fri på kanten, hun fosset frem og var iskald alene med keeper. 4-2. Man kunne kanskje ane konturene av gulljubel og en ny tittel «langt i det fjerne», men Lyn var ikke ferdige. Like før pause smeller de inn et frispark og dermed tok lagene pause med 4-3 til Kolbotn.

Andre omgang ble (heldigvis) roligere. Etter kun noen få minutter dro Una Lykke Alfredsen seg fint igjennom Lyn forsvaret og satte 5-3. Derfra og ut, kontrollerte Kolbotn kampen greit og jubelen kunne dermed slippes løs for fullt.

Pokalen blir dermed atter en gang med til Kolbotn, sammen med en fin premiesjekk. oavis.no gratulerer.