KOMMENTAR: Fotball i Oppegård

BER OM HJELP: Er det noen som vil bidra til å bedre fotballtilbudet i kommunen, spør Eskil Bjørshol (innfelt) i denne kommentaren.
BER OM HJELP: Er det noen som vil bidra til å bedre fotballtilbudet i kommunen, spør Eskil Bjørshol (innfelt) i denne kommentaren.

– Hvor er våre rike onkler?

Finnes det dugnadsvilje og giverglede blant de rikeste i «Norges rikeste kommune», spør Eskil Bjørshol i denne kommentaren.

Publisert

Denne uken har det igjen blitt publisert en rekke artikler om den bedrøvelige kunstgressbane-situasjonen i Oppegård kommune. Rent faktisk har vi to 11-er baner og fire 7-er baner til rådighet. Av disse er det kun 11-er banen på Greverud og 7-er banen på Flåtestad som skal holdes åpen i vinter, etter at Oppegård kommune og Kolbotn IL bestemte at banen på Sofiemyr ikke skal vedlikeholdes hverken denne eller neste vinter. Forklaringen bak den avgjørelsen kan leses her. 

Konsekvensen av sjokknyheten er at rundt 1800 fotballspillere fra Kolbotn IL og Oppegård IL skal dele på én og en halv bane de neste fem månedene, siden heller ikke Hellerasten, Vassbonn eller Østli holdes åpne i vintersesongen. Det er hinsides all fornuft.

I noe som lignet desperasjon forsøkte derfor en liten gjeng trenere og foreldre denne uken å måke for egen maskin. De var få, men for en dugnadsinnsats de la ned. Kanskje – hvis vi er heldige med været fremover – har de sikret sine og andres barn noen ekstra uker med gode fotballforhold.

Men er det sånn vi skal ha det? Er det virkelig treningsavgiftbetalende foreldre som skal forventes å trå til når snøen laver ned? All ære til dugnadsgjengen, men det får jaggu være måte på hva som skal forventes.

Finnes det løsninger? Klart det, men det koster penger. Og er det én ting Oppegård kommune mangler nå noen måneder før sammenslåingen, så er det nettopp penger. Vi er lutfattige! Kassa er tom.

Vi som bor her derimot, vi har penger «i massevis». I forrige uke kom skattelistene, og her er det noen svært interessante tall, sett med Oppegård-øyne.

Innbyggerne her har nemlig aller høyest medianinntekt i hele Norge, et godt stykke foran Bærum på andreplass. Det er heller ingen hemmelighet at flere av våre naboer er godt representert når saker om store formuer lages.

Jeg har en bønn til nettopp dere! For det må da være noen av dere som ser verdien av å trå i fotsporene til Kjell Inge Røkke, Trond Mohn, Tor Olav Trøim og Per Berg. Rike onkler som i årevis har spyttet inn penger til fotballklubber i sine nærmiljø. Hvor er våre rike onkler? Hører dere meg? Finnes det «dugnadsvilje» eller giverglede blant dere? Vær så snill – foren eder!

Tenk bygging av hall, varmekabler og utvikling av det som nå er et begredelig tilbud til 1800 barn og unge. De fortjener bedre. Folk i Oppegård fortjener bedre. Kan dere ikke vise at det går an?

Jeg er overhodet ingen økonom, men med penger og vilje i skjønn forening, er jeg sikker på at det er mulig å få realisert langt mer kompliserte prosjekter enn en fotballhall, eller en ekstra bane med varmekabler.

For tro meg: Det kan vi bare glemme de neste tiårene uten dere!

PS1: For ordens skyld opplyser vi om at Kolbotn IL også kjøper noe treningstid for sine eldste årsklasser på Ekeberg.

PS2: Forfatteren av kommentaren jobber i Native Media, et selskap i samme forlag som Oppegård Avis. Han er også trener for G2006 i Kolbotn IL.

Powered by Labrador CMS