ØSTRE GREVERUD: Dette kan bli Kolbotns hjemmebane i Toppserien.
ØSTRE GREVERUD: Dette kan bli Kolbotns hjemmebane i Toppserien.

Kan bli brukt i Toppserien

Går det som Kolbotn tror og håper kan det spilles Toppserie-fotball på Østre Greverud neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Alle lag i de øverste divisjonene i Norge plikter å ha en reservebane, i tillegg til sin hovedarena. Den kan brukes om noe skjer med lagets hovedarena. Få, om noen, trenger et slikt alternativ mer enn Kolbotn IL.

– Vi håper jo at vi kan spille alle Toppserie-kampene våre på Sofiemyr stadion, men erfaringer viser vel at det er lite sannsynlig. Det har blitt noen kamper på Ekeberg de siste sesongene og nå jobber vi for at banen på Greverud kan bli vår reservearena, forteller Henning Stubberud, daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner.

TENKER NYTT: Arrangementsansvarlig Pål Wirak og daglig leder Henning Stubberud i Kolbotn Fotball kvinner, sonderer terrenget på Greverud.
TENKER NYTT: Arrangementsansvarlig Pål Wirak og daglig leder Henning Stubberud i Kolbotn Fotball kvinner, sonderer terrenget på Greverud.

Brukes på dispensasjon

I verste fall er det heller ikke sikkert at Sofiemyr stadion blir godkjent for spill i Toppserien enda ett år. Banen har fått dispensasjon i flere år på rad, fordi den ikke oppfyller alle krav til spill i den øverste divisjonen.

– Det er ganske vanlig at dispensasjoner gis, men vi har ingen garantier for at det gis en ny dispensasjon for Sofiemyr. Uansett trenger vi et bra alternativ og det er derfor vi har vært her på befaring med NFF (Norges fotballforbund) og kommunen, for å se hva som eventuelt må gjøres for å få denne godkjent, forklarer Stubberud.

Krav til forbedring

Befaringen ble gjennomført på tirsdag, hvor alle forbedringer ble gjennomgått. Listen ble lang, men ikke uoverkommelig. I tillegg til en lang liste med punkter, er det først og fremst tre ting som må utbedres.

– Det første er tribunene, hvor det må være minst 250 fastmonterte seter. Det får vi til. Så er det den masten på midten der. Den må flyttes, sier han og peker over på motsatt side.

Årsaken er at TV2s kamerateam skal plasseres på midten av banen og da trengs det et såkalt mediatårn. Kolbotn sjekker ut muligheten for å bygge dette rundt lysmasten, men det er foreløpig ikke avklart. I tillegg må gjerdet på samme langside, flyttes noen meter bakover, for å gi tilstrekkelig med plass til såkalte sikkerhetssoner.

– Alt er gjennomførbart, men det er spesielt mediatårnet som blir en utfordring å løse. Om det er dét det står på, så skal vi få løst det, slår Stubberød fast.

KRAV TIL FORBEDRING: Lysmasten på bildet og gjerdet er punkter som må utbedres før det eventuelt kan spilles toppfotball på Østre Greverud.
KRAV TIL FORBEDRING: Lysmasten på bildet og gjerdet er punkter som må utbedres før det eventuelt kan spilles toppfotball på Østre Greverud.

Kan bli hovedbane

På spørsmål om det nå jobbes for at Østre Greverud skal bli Kolbotns førstevalg som hjemmebane allerede fra neste sesong, blir svarene fra Stubberud litt mer «politisk korrekte».

– Vi har ikke kommet så langt i prosessen ennå. Først må vi få rapporten fra NFF, så får vi se. Det er økonomi i bildet også. På sikt vil vi at Sofiemyr kunstgress blir vår hovedarena. Det er dit vi skal, men så lenge permanente garderobe- og tribuneløsninger og nytt underlag ikke er på plass, så må vi ha alternativer. Og det er dét Greverud er foreløpig, sier han.

LØSNINGSORIENTERT: Daglig leder Henning Stubberud jobber med gode løsninger foran neste sesong.
LØSNINGSORIENTERT: Daglig leder Henning Stubberud jobber med gode løsninger foran neste sesong.

Mye mer koselig

De foregående sesongene har Kolbotn spilt flere kamper per sesong på KFUMs hjemmebane på Ekeberg. Selv om banen er strålende, er det «borte bra, hjemme best» som gjelder ifølge arrangementsansvarlig Pål Wirak.

– Ekeberg er vel og bra, men det hadde vært mye koseligere for oss som klubb å kunne vise frem produktet vårt her hjemme i Oppegård. Jeg tror ikke vi tråkker noen på tærne ved å si det. Ingen bryr seg om oss på Ekeberg, mens her i Oppegård syd, står vi sterkt.

Kolbotn-duoen vil ikke ta sorgene på forskudd, men klok av skade, er det lite som tyder på at Sofiemyr gress vil være i strålende stand våren 2023.

– Vi må være realistiske og selv om kommunen jobber aldri så mye, må vi ha gode alternativer på plass. Vi vet at de gjør alt de kan, men vi kan ikke ha en reprise av Avaldsnes-kampen, sier Wirak og Stubberud.

God dialog

En annen part som involveres hvis Østre Greverud skal tas i bruk som Toppserie-arena, er Oppegård IL. Kunstgressbanen eies av kommunen, men brukes først og fremst av Oppegård IL. Daglig leder Hege Frøyna er selvsagt med i valsen, og er positivt innstilt til planene.

– Vi er stolte av å ha et elitelag i kommunen og om Østre Greverud kan sørge for god kvalitet og forutsigbarhet, så er vi bare stolte av det. Det blir i så fall gøy å kunne invitere til folkefest på Greverud. Forbedringene vil bare gagne fotballspillerne i Oppegård IL også, så vi synes dette bare er vinn-vinn vi, sier Frøyna.

Powered by Labrador CMS