REAGERER KRAFTIG: Solveig Gulbrandsen sier håndteringen av Sofiemyr stadion er en tragedie. Her foran klubbhuset i 2016.

– Rett og slett trist

Kolbotns største spiller gjennom historien sier håndteringen av Sofiemyr stadion er en tragedie.

Publisert Sist oppdatert

Solveig Gulbrandsen er klubbens suverent mest meritterte fotballspiller gjennom tidene. Ingen har spilt flere kamper for klubben, eller scoret flere mål.

Hennes prestasjoner i den hvite og blå drakta gjorde henne fortjent til 183 landskamper og status som en av fotball-Norges mest markante skikkelser gjennom tidene.

Gått fra sint til resignert

14 sesonger, fordelt på to perioder, tilbragte hun på Sofiemyr stadion. Det var begredelig til tider da også, men sinnet over banesituasjonen har for lengst gått over.

Nå er hun noe mye mer alvorlig, nemlig flau, trist og resignert.

– Jeg synes det er en tragedie. Jeg har gått fra å være sint, til nesten å resignere. Det er utrolig trist at det ikke betyr mer for de som bestemmer her i kommunen. Kommunen har i mange år ment at fotball kun er en sommeridrett og ønsker ikke prioritere anlegg. Kravene til banen kan ikke komme som noen overraskelse når leietakeren spiller i Toppserien, men dette problemet har pågått siden jeg debuterte i toppserien i 1997, sier Gulbrandsen.

– Hadde aldri skjedd i herrefotball

Gulbrandsen, som i dag er fotballekspert for TV2, er slett ikke kjent for å syte i tide og utide. Nå er det derimot på tide med noen alvorsord.

– Jeg pleier aldri å sutre over forskjellene mellom kvinnefotball og herrefotball, men akkurat her nekter jeg å tro at det hadde blitt håndtert på samme måte om var herrefotball. Jeg ser for meg det presset som hadde vært fra styre, supporter-grupper, sponsorer og andre støttespillere. Ja, fra alle som bryr seg om fotballaget. Reaksjonene hadde vært enorme. Men dette er ikke noe nytt. Det har dessverre vært slik på anleggssiden i for lang tid, uten at noen bryr seg , mener Gulbrandsen.

Svært alvorlige ord

Hun reagerer på at «ingen» tilsynelatende bryr seg om Kolbotn. Og det er alvorlige ord fra en profil som Gulbrandsen, som både er født og oppvokst i kommunen, og som er klubbens desidert største spiller gjennom tidene. Ordene skal derimot bli enda mer alvorlige.

– I dag ville jeg ikke anbefalt folk som er glad i idrett å flytte hit. Jeg ville forklart dem at det er muligheter, men at det er ikke forvaltet og satt pris på. Alt som skjer her (i gamle Oppegård) er takket være ildsjeler. Og det er ikke noe særegent for fotball. Det er like ille for håndballgruppa og andre idretter som har behov for anlegg , slår hun fast.

– Flaut

Hun understreker at hun slett ikke snakker kun for toppserie-laget. Hun er minst like opptatt av at problematikken med dårlige anlegg rammer mange flere.

– Barn og unge må reise ut av kommunen for å trene fotball på vintertid. Nå er vi kommet til slutten av mai og banen er fortsatt ikke klar for spill. Det skulle være en folkefest til helgen, hvor alle jentelag i området var invitert på kamp. Nok en gang må alt avlyses. Det er flaut!, tordner Gulbrandsen.

Hun var i sin aktive karriere kjent som god til å avslutte. Den egenskapen har hun ikke mistet, selv om det nå kommer i form av ord.

– Kommunen er ansvarlig for at det ikke er noe toppserielag her lenger om noen år.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS