KOM PÅ KAMP!: Oppfordringen fra Julie Hoff Klæboe, Pål Wirak og Lena Soleng Hansen er klar: Kom på cup-kamp 14. september.
KOM PÅ KAMP!: Oppfordringen fra Julie Hoff Klæboe, Pål Wirak og Lena Soleng Hansen er klar: Kom på cup-kamp 14. september.

Vil skape cup-fest på Sofiemyr

På onsdag skal KIL-damene gi alt for å slukke Branns håp om cupfinale-billett. For å klare det trengs det massiv hjelp fra tribunen.

Publisert

Til tross for økonomisk rot, baneskandaler og toppspillere som har forsvunnet, har KIL-damene levert en knallsesong på banen. I serien ble det nesten «det helt store» og nå venter en enorm gulrot for spillerne: Semifinale i cupen.

Og når selveste Brann kommer til Sofiemyr stadion på onsdag drømmer klubben om å lage god, gammeldags cupfest med masse folk på tribunen.

– Det blir ikke større, viktigere og vanskeligere enn en semifinale i cupen mot Norges beste lag. Til denne kampen må faktisk folk være tidlig ute med billettkjøpet, for å være sikker på å få plass, gløder Pål Wirak, arrangementssjef.

Her kan du kjøpe billett til kampen.

Cup er cup

Det er store ord, men Wirak står for det. Han har faktisk et mål om å fylle stadion.

– Kampen mot Vålerenga var en fantastisk opplevelse og tilbakemeldingene fra både publikum og spillerne, var at dette vil vi ha mer av. Så nå gir vi de mer, fortsetter han.

Han og resten av klubben mønstrer nå alt de har av tid, krefter og kroner for å lage et bunnsolid cup-arrangement mot stormakten Brann. Og selv om kampen går midt i middagstiden til folk, midt i uka og at den sendes direkte på NRK, tror Wirak på suksess.

– Selv om kampen går midt i uka, så tidlig som klokka 17 og at den sendes direkte på tv, så håper vi folk utnytter sjansen til å skape en herlig cup-ramme på Sofiemyr. Dette er David mot Goliat. Det var ikke så mange som trodde at vi kunne slå Vålerenga, og det er sikkert ikke så mange som tror at vi kan slå Brann, men det kan vi. Cup er cup, gliser Wirak.

SKAL FYLLE SOFIEMYR: På Wirak håper Sofiemyr stadion fylles med folk og blå-hvite skjerf når Brann kommer på besøk neste onsdag.
SKAL FYLLE SOFIEMYR: På Wirak håper Sofiemyr stadion fylles med folk og blå-hvite skjerf når Brann kommer på besøk neste onsdag.

Ta middagen på stadion

At kampen spilles såpass tidlig og midt i uka, er det ikke noe å gjøre med, men Wirak & co er i gang med å eliminere potensielle unnskyldninger.

– Vi garanterer at grillen er varm, og publikum kan kjøpe både pølser og hamburgere. Ingen trenger å se kampen på tom mage, lover Wirak, som legger til at de allerede har begynt å merke interesse fra publikum.

– Vi klarte 650 sist. Jeg har regnet litt på det og funnet ut at vi har 750 seter på langsiden. Brann har fått 200 billetter, så klarer vi å mønstre 500, så blir dette tidenes cupfest på Sofiemyr. Jeg har troen, for vi ser at det allerede går unna i billettsystemet.

Ble mer gira

Å sørge for masse folk på tribunen handler langt fra bare om sårt tiltrengte kroner i kassa. Spør du spillerne, handler det om noe helt annet.

– Kampen mot Vålerenga var en kul opplevelse. Jeg kan ikke huske å ha sett så mye folk på tribunen før, begynner spiss Julie Hoff Klæboe.

Ikke bare var folk der. De lagde også en fantastisk stemning.

– Jeg skal love deg at vi ble mer gira. Det var fantastisk! Jeg håper vi klarer å få det til en gang til, sier kaptein Lena Soleng Hansen.

FORBEREDELSE: Kolbotn-spillerne er i gang med forberedelsene til kampen mot Brann og andre viktige kamper.
FORBEREDELSE: Kolbotn-spillerne er i gang med forberedelsene til kampen mot Brann og andre viktige kamper.

Vil knuse NFF-drøm

Mens seminfinalen i cupen definitivt er sesongens høydepunkt for KIL-damene, er det nødvendigvis ikke helt slik for motstander Brann. Som vinner av fjorårets sesong deltar de i Champions League, og cup-kampen mot Kolbotn havner midt mellom viktige seriekamper mot rivalene Vålerenga og Rosenborg, samt CL-kamp mot Rosengård.

Soleng Hansen tror ikke Brann gleder seg til turen til Sofiemyr.

– Vi har alt å vinne, de har alt å tape. De skal bare hit og sørge for at NFF får drømmen sin oppfylt om at storhetene Brann og Rosenborg går til finalen. Den drømmen skal vi knuse. Jeg har så lyst å ødelegge den drømmen, gliser hærføreren.

Julie Hoff Klæboe tror Kolbotn har tidenes sjanse.

– Er det én uke det er gunstig å møte Brann, så er det akkurat den uken, midt mellom viktige kamper. Jeg tror seriøst vi kan slå dem, og i hvert fall hvis det koker på tribunen. Da kan det bli skikkelig gøy, frister hun.

Riise-revansj?

Før Brann-kampen neste onsdag er det duket for en ekstra godbit på Sofiemyr stadion. Lørdag 10. september klokken 15.00 kommer nemlig John Arne Riise og Avaldsnes på besøk i den første kampen i serie-sluttspillet.

Alle med et snev av fotballinteresse husker hvordan det «gikk» sist gang Kolbotn skulle spille mot Avaldsnes. For å si det mildt: KIL-jentene er rimelig revansjesugne og har lyst å bevise både for publikum, seg selv og NFF hvor poengene skulle ha havnet..

Vi gjentar likevel det viktigste til slutt. Onsdag 14. september. Sofiemyr stadion. Klokken 17.00. Kjøp billett.

Powered by Labrador CMS