RYKKET NED: Kolbotn klarte i dag kunststykket å rykke ned fra Toppserien for kvinner, etter 3-0 tap mot Tromsø.

Rykket ned fra Toppserien

Etter 27 strake år på øverste nivå er det slutt. Kolbotn har rykket ned fra Toppserien.

Publisert Sist oppdatert

Kollapsen laget har stått for er nærmest utrolig. Etter å ha vært tilfeldigheter unna å bli blant de fire lagene som spilte mester-sluttspill og kommet helt til semifinalen i cupen, har laget gang på gang levert årsverste i nedrykks-sluttspillet.

Etter et megapinlig 3-0 tap mot Tromsø i ettermiddag er alt håp ute.

Kolbotn spiller i 1. divisjon i 2023. Det er prisen man betaler for å være verst når det gjelder.

Krisestart

Før kampstart var det håp, men skulle det være noe som helst å spille for kommende helg, måtte tre poeng bli med hjem fra vinterlige Alfheim stadion.

Den utpekte redningsmannen Tresor Egholm gikk offensivt til verks i laguttaket til sin første kamp som sjef, men i stedet var det Tromsø som scoret det første målet etter 21. minutter. Fire minutter senere økte de til 2-0.

Hva Egholm fortalte jentene i pausen vites ikke, men sannsynligvis alt annet enn det som førte til 3-0 og game over allerede i det 49. minutt. Etter et håpløst balltap på Tromsøs halvdel, kontret hjemmelaget lynrask. KIL-kaptein Lena Soleng Hansen ble dratt av i retning nærmeste snøfonn og TIL-spiss Ina Birkelund hamret inn den siste spikeren i kista.

Ingen snuoperasjon

Man kunne drømt om en sluttspurt, et reduseringsmål som tente et håp og en ellevill snuoperasjon, men det kom aldri. Tromsø kunne juble som besatt, etter å ha sendt en av kvinnehistoriens viktigste klubber ut av det gode selskap.

TALLENES TALE: Med tre poeng igjen å spille for kan ikke Kolbotn klatre seg over nedrykksstreken.

Etter å ha sanket 26 poeng på 18 kamper i den såkalte grunnserien, står KIL nå med to poeng på sju kamper. For de som var til stede på Sofiemyr da Vålerenga ble slått 29. august, er det totalt uforståelig at de har presterte så dårlig når det gjaldt som mest.

Et utrolig fall

Selv ikke høyt gasjerte kvinnefotballeksperter kan forstå det som har skjedd.

– Det er helt utrolig det fallet som Kolbotn har opplevd i år. Jeg kan ikke skjønne hva som har skjedd. Men slik er systemet. Kolbotn hadde alt i egne hender, men så har de klart å rykke ned, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp til NRKs nettsider.

Vi kommer tilbake med reaksjoner fra spillere, støtteapparat og klubb i løpet av mandag.

Powered by Labrador CMS