SLITER ØKONOMISK: Fotball kvinner i Kolbotn IL står midt i en krevende økonomisk situasjon.

– Står i en krevende økonomisk situasjon

Banekrise, skral økonomi og nøkkelansatte som slutter på dagen. Det koker rundt kvinnefotballen i KIL.

Publisert Sist oppdatert

I april gjorde KIL-leder Harald Vaadal det kjent at han i løpet av året ønsker å gå av som klubbens daglige leder, men det ser ikke ut til at han kan forvente seg en «enkel seilas», frem til en ny leder er på plass.

Nylig kom både klubben i fokus for baneforholdene på Sofiemyr stadion, men nå viser det seg at også andre utfordringer står i kø.

Trakk seg på dagen

I slutten av april trakk Pål Bjørnstad, daglig leder i Fotball Kvinner i Kolbotn IL, seg med umiddelbar virkning. Hva som ligger bak beslutningen, er uviss, men ifølge Bjørnstad er det «ingen dramatikk utover en arbeidskontrakt som utløp i mai.»

Inntil videre er det Vaadal selv som vil fungere som daglig leder i Fotball kvinner, i tillegg til å være daglig leder for hele Kolbotn IL. Klubben jobber fortløpende med å finne en erstatter som kan overta raskt.

Alvorlig økonomisk situasjon

Som om ikke det er nok, kan Oppegård Avis avsløre at Fotball kvinner har havnet i en alvorlig situasjon økonomisk. Det ble ansatte i klubben og støttespillere informert om av Vaadal i en e-post.

– Fotball kvinner står i en krevende økonomisk situasjon og gruppa har satt i gang tiltak for å levere et ansvarlig resultat i 2022. Pr i dag er det flere usikre faktorer, men arbeides både med sponsorer, arrangementer, dugnader, samt kostnadskutt med flere mulige scenarier. Det siste er avhengig av hvor mye ekstra inntekter som blir skaffet tilveie, skriver Vaadal.

KREVENDE TID: Harald Vaadal smilte bredt da planene for Tømtebanen ble gjort kjent, men nå har han krevende arbeidsoppgaver foran seg.

Underkjente budsjettet

Tidligere i år ble Fotball kvinners foreslåtte budsjett for 2022 underkjent av årsmøtet i Kolbotn IL. Oppegård Avis erfarer at det var fordi budsjettet var for optimistisk.

– Årsmøtet i KIL besluttet at Fotball kvinner skulle legge fram et nytt budsjett til Hovedstyret for godkjenning innen 1. april 2022. Det reviderte budsjettet til fotball kvinner skulle som minimum gå med 0,6 millioner i overskudd i 2022. Fotball kvinner rapporterer nå status hver måned til Hovedstyret. Et oppdatert budsjett ble fremmet 1. april og vedtatt i Hovedstyret 7. april og det er dette fotball kvinner og Hovedstyret styrer etter nå, forklarer Harald Vaadal.

Krevende situasjon

Situasjonen kan beskrives som krevende, men under kontroll.

– Det er for Toppserielaget det er en størst risiko forbundet med, siden de også står for den største potten på budsjettet. Vi har en god plan i form av det oppdaterte budsjettet og følger nå som nevnt opp dette, sier Vaadal.

På spørsmål om det er fare for kutt, svarer han følgende.

– Ja, men jeg kan ikke si noe om hva og hvor. Nå forholder vi oss til det budsjettet som er vedtatt og jobber mot å få det i havn, uten at det får konsekvenser, understreker han.

Må ha penger

Skal Fotball Kvinner unngå konsekvenser, må det rett og slett hentes inn mer penger.

– Det handler rett og slett om å få inn mer inntekter. Det er hovedgrepet og dette er et løft som alle ansatte og frivillige bidrar til. Vi jobber nå enda mer aktivt med våre samarbeidspartnere, både nye og gamle, og jeg må understreke at vi er veldig glade for de sponsorene vi har, sier Vaadal.

Powered by Labrador CMS