FÅR SJANSEN: Tresor Egholm skal forsøke å redde KIL fra nedrykk.
FÅR SJANSEN: Tresor Egholm skal forsøke å redde KIL fra nedrykk.

Blir KIL-trener ut sesongen

Tresor Egholm blir midlertidig hovedtrener for Kolbotn Fotball Kvinner. Hovedoppgaven blir å skape mer energi.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn har fått grønt lys av Wang videregående skole for å låne skolens sportssjef Tresor Egholm ut sesongen.

– For oss er det helt naturlig å henvende oss til det profesjonelle miljøet i Wang slik situasjonen er nå. Vi er veldig takknemlig for at Wang har gitt sportsjefen permisjon for å bistå klubbens A-lag ut sesongen. Kolbotn kjenner godt Tresor Eghom og har full tillit til at han kan bidra positivt, sier daglig leder Henning Stubberud i Kolbotn Fotball Kvinner.

Det tror hovedpersonen selv også.

– Vi er trygge på at spillerstallen er god nok for Toppserien og vil gjøre det vi kan for å beholde plassen der, sier Tresor Egholm.

Skal skape energi

På spørsmål om hva han skal bidra med vil han først og fremst gi sin honnør til den avgåtte treneren Aleksander Olsen.

– Først vil jeg si at jeg og Aleksander er gode venner og vi hadde en lang prat i går. Når det gjelder hva jeg skal bidra med, så tror jeg ikke det er lurt å gjøre så veldig mye nytt. Nå handler det om å skape litt energi i gruppen. Det er ikke sikkert jeg kommer til, eller trenger, å si så mye nytt, men budskapet kommer fra en ny person. Det er nok det aller viktigste, sier Egholm.

Å komme med noen garanti om at de skal holde plassen, kommer derimot ikke på tale for den nye treneren.

– Her er det ingen garantier. Det som har vært får ikke jeg gjort noe med, men jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi skal klare dette. Jeg er offensivt anlagt, og tror vi skal skape trøbbel for motstanderne våre. Oppi Tromsø sitter det en gjeng som tror de skal slå oss, men det skal vi gjøre alt vi kan, på ultrakort tid, for å unngå. Jeg er skrudd sammen slik at jeg tror at dette kommer til å gå bra. Det hadde jeg trodd om det var Aleksander og teamet hans som hadde ansvaret også. Vi skal klare det, sier han offensivt.

LEDET ØKTEN: Tresor Egholm ledet treningsøkten tirsdag ettermiddag og hadde mange innspill å komme med.
LEDET ØKTEN: Tresor Egholm ledet treningsøkten tirsdag ettermiddag og hadde mange innspill å komme med.

Liker det han ser

Egholm er allerede i gang med den tøffe oppgaven og sammen med Nathan Flight ledet han tirsdagens treningsøkt på Tømtebanen.

– I dag har vi hatt en del øvelser med små avstander, med kortere sprinter og høy frekvens. Jeg liker det jeg ser. De er gode med ball. Det de strever med handler mer om selvtillit enn om ferdigheter, men det skal vi jobbe med fremover. Akkurat nå frykter de konsekvensene ved å gjøre feil, i stedet for å holde hodet kaldt. Det var i hvert fall inntrykket jeg fikk i Åsane-kampen, sier Egholm.

Å fjerne frykten for å tape blir en viktig nøkkel i dagene som kommer.

MYE ENERGI: Målet med treningsøkten på tirsdag var å skape ny energi i spillergruppen.
MYE ENERGI: Målet med treningsøkten på tirsdag var å skape ny energi i spillergruppen.

– Alle lag havner i bølgedaler. Liverpool har vært nede for telling nå, Lyn slet før sommerferien, Arna-Bjørnar startet dårlig og vi har vår nedtur nå. Da føles alt farlig i mot og ingenting føles farlig fremover. Det skal vi jobbe for å snu nå, uten å komplisere ting. Klarer vi å mobilisere energi nå, så skal vi ha nok kvalitet til å snu dette. Jeg har ikke noe tro på å snu alt opp-ned på så kort tid, sier den nye KIL-treneren.

Powered by Labrador CMS