ÅRSAKEN: Slik så Sofiemyr stadion ut, dagen før kampen mot Avaldsnes.
ÅRSAKEN: Slik så Sofiemyr stadion ut, dagen før kampen mot Avaldsnes.

Tapte kampen de ikke fikk spilt

Avaldsnes ble i dag tilkjent seier over Kolbotn, i kampen som ble avlyst på grunn av dårlig bane.

Publisert Sist oppdatert

Ankeutvalget i Norges Fotballforbund har besluttet å sette resultatet mellom Kolbotn og Avaldsnes til 0-3.

Avgjørelsen kom etter at Avaldsnes fremmet et krav om seier på såkalt "walk over". Kravet ble først avslått, men Avaldsnes anket så avgjørelsen. Ankeutvalget kom da til at Avaldsnes ble tilkjent seieren 3-0.

Dette skriver Norges Fotballforbund på sine nettsider:

«Konklusjonen er dermed at Kolbotn har forsømt sin plikt til å stille reglementert bane til fastsatt tid. Siden kampen som følge av dette ikke kunne starte innen 45 minutter etter fastsatt tidspunkt, taper Kolbotn kampen og kampresultatet settes til 0-3.»

Skuffet og trist

KIL-trener Aleksander Olsen er både skuffet og trist over avgjørelsen. Han hadde enkelt og greit sett for seg tre viktige poeng i denne kampen.

– Nei, hva tenker man om sånt. Rent sportslig er det tragisk. Man kan aldri forskuttere noe, men dette er en kamp vil kunne og burde vunnet, om den ble spilt. Det er kjipt, rett og slett. Vi får sørge for at vi får tatt poengene våre i andre kamper, sier han til Oppegård Avis.

Målet om en topp fem-plassering kan ha fått seg et alvorlig skudd for baugen med denne avgjørelsen.

– Vi får håpe at dette ikke får konsekvenser når vi teller opp etter 18 kamper, men vi får ikke gjort noe med dette. Jeg skal ærlig innrømme at jeg både er skuffa og trist over dette. Trist for at vi er i denne situasjonen, i 2022. Det er dessverre over mitt bord, sier han.

Powered by Labrador CMS