PRISVINNERE: F.v.: Aud Val, prosjektleder, Oppegård kommune, Petter Midtgaard, prosjekteringsleder, Sivilingeniør, AFRY (tidligere ÅF), Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune

Omsorgsvinner

Kolbotn Omsorgsboliger i Edvard Griegs vei er kåret til årets helsebygg. På nyåret er det klart for innflytting.

Publisert

Kolbotn omsorgsboliger ble plukket ut, sammen med tre andre kandidater, til prisen årets helsebygg under konferansen «Fremtidens omsorgsbolig og sykehjem», 28. november.

Juryen begrunnet seieren med blant annet, at oppholdsarealene virket gode for beboerne. Ellers sa juryen også i sin begrunnelse:

LUFTIG: Bygget har mange gode balkonger som gir det lille ekstra til beboerne.

«Sammen med materialbruken som er godt gjennomtenkt, gir dette prosjektet et fint hjemlig preg. Fasaden er innbydende og ikke institusjonspreget. Gjennomgangsmuligheten i bygget er positivt og åpner huset opp for nærmiljøet. Bygget har en god og funksjonell planløsning.”

Klart fra nyttår

Bygget skal være helt ferdigstilt i løpet av desember og klart til innflytting på nyåret. Bygget huser 72 omsorgsboliger, hvorav 5. etasje er satt av til boliger for demente, med døgnbemanning.

– Å få på plass denne boligen er et veldig viktig tiltak for å sikre at vi har god kapasitet til å ta vare på alle som trenger det i kommunen. God pleie og omsorg er noen av kommunens viktigste oppgaver, sier ordfører Thomas Sjøvold.

INNVENDIG HAGE: I demensavdelingen er det laget innvendig hage for planter og utstilling av minneobjekter.

Lokale krefter

I tillegg til å være stolt av å ha blitt tildelt prisen, anerkjenner ordføreren både kunstnere og arkitekt.

– Vi er stolt av at syv anerkjente kunstnere har laget kunst for bygget. Jeg vil takke arkitekt Lars Jørun Haugen i Gottlieb Paludan Architects, som har tegnet bygget og som selv er innbygger i kommunen. Vi gleder oss til å ta bygget i bruk på nyåret, sier Sjøvold.

Powered by Labrador CMS