ENDELIG SAMMEN: Stor glede å spore blant alle som endelig kunne kose seg sammen på tur igjen.
ENDELIG SAMMEN: Stor glede å spore blant alle som endelig kunne kose seg sammen på tur igjen.

Endelig sammen på tur igjen!

LESERINNLEGG: Her er en rapport fra årets store sommertur for Kolbotn pike- og guttemusikkorps og Tårnåsen skolekorps.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette leserinnlegget ble sendt inn til oss for en tid tilbake.

Små og store musikanter og drillere fra Kolbotn pike- og guttemusikkorps og Tårnåsen skolekorps vendte lørdag hjem etter en særdeles vellykket korpstur. Etter ett og et halvt år med unntakstilstand og mange skuffelser grunnet koronarestriksjoner, var gleden derfor ekstra stor over muligheten til å kunne ta igjen litt av det tapte. Årets sommertur ble tilbrakt på Sjøglimt Leirsted ved Ørje. Strålende solskinn og fantastiske naturomgivelser bidro til en uforglemmelig tur for alle som var med. «Et godt sosialt samhold er limet i korpset», sier Øyvind Aas, leder i Kolbotn pike- og guttemusikkorps. «At vi fikk til en så fantastisk avslutning etter en tung annerledes-sesong, betyr derfor utrolig mye for oss og for vårt arbeid videre», legger han til.

Heftige bilrace med høy sladdefaktor.

BREIE SLADDER: Viljar (foran til venstre), Eimund (foran til høyre) og resten av korpsbanden storkoste seg med Sjøglimts geniale Moon Cars
BREIE SLADDER: Viljar (foran til venstre), Eimund (foran til høyre) og resten av korpsbanden storkoste seg med Sjøglimts geniale Moon Cars

Den vedvarende usikkerheten rundt smittesituasjonen og frykten for igjen å måtte avlyse i siste liten, gjorde at de to korpsene (som øver sammen ukentlig på Tårnåsen skole) i år valgte å legge sommerturen til et sted uavhengig av festivaler og møter med andre korps. «Sjøglimt har virkelig levert», fastslår Christoffer Heie, leder for Tårnåsen skolekorps. «Som leder og forelder har det vært ekstra flott å være vitne til hvor gode alle medlemmene våre er til å inkludere hverandre i lek og moro», utdyper han. For selv om det har vært lagt opp til noen obligatoriske drill- og samspilløkter, har hovedfokuset allikevel ligget på annen lek og moro. KPGM-forelder Camilla Nilsen kan fortelle at det meste av initiativet har kommet fra barna og ungdommene selv, og at de fra tidlig morgen til sent på kveld, har storkost seg sammen med alt fra fotball, volleyball, ulike vannsportaktiviteter, quiz, kubb, og godterispising. Etter utallige runder bak rattet, gir Viljar (12) og Eimund (10) fra KPGM dessuten 10 av 10 mulige poeng til Sjøglimts geniale «moon cars». «Det gikk kanskje litt for fort i den svingen der», utbryter Eimund, «men det er skikkelig kult å sladde!»

Godt samhold og gode venner

ØVELSE: Her instruerer korpsenes populære dirigent Silje Varhaug de aller yngste medlemmene av KPGM og TSK.
ØVELSE: Her instruerer korpsenes populære dirigent Silje Varhaug de aller yngste medlemmene av KPGM og TSK.

Når 25 medlemmer mellom 8 og 18 år reiser på tur sammen, kan man kanskje tro at aldersspriket lett gjør at felles lek og moro blir vanskelig. Når spørsmålet stilles rekker Stella (13) fra TSK hånden i været. «Det fine med å spille i korps er at når man spiller sammen, så knytter man også bånd mellom de som er yngre og de som er eldre. Vi blir godt kjent og lager fin musikk, sammen». Korpsets faste og populære dirigent Silje Varhaug, som også var med på deler av turen, nikker istemmende. «Jeg opplever at barna i korpset har et veldig godt sosialt miljø. På denne sommerturen har de dessuten fått spille i små grupper hvor de eldste musikantene har hjulpet de som er yngre. Fordi alle er såpass trygge på hverandre tok både store og små utfordringen på strak arm, noe som resulterte i masse mestring og en kjempefin hentekonsert for foreldrene».

Lykkelige barn = glade og fornøyde foreldre

I alt syv foreldre fra de to korpsene fikk æren av å være med de tre dagene turen varte. «Vi er kjempefornøyde med hvordan dagene ha forløpt», sier Christoffer Heie fra TSK. «Det har jo vært en del å organisere i forkant og noe jobb underveis, men når barna er superfornøyde og samarbeidet mellom de to korpsene våre fungerer så godt som det gjør, blir jo dette nærmest som ferie å regne», utdyper han smilende.

De to korpsene går nå sommeren i møte med fornyet energi, fulle av ny motivasjon foran neste års sesong. Korpsene øver fast hver tirsdag og hvis du som leser dette kjenner noen som kunne tenke seg å bli med fra høsten, er det bare å ta kontakt. Vi trenger alltid nye medlemmer, både musikanter og drillere. Hos KPGM og TSK er alle barn hjertelig velkomne!

Riktig god sommer 😊

Powered by Labrador CMS