DELTOK: Emmy Riktor, Lotta Riktor, Lily Isolde Kjelland-Morken, Victor Jairo Grøneng, Synne Solberg Nesje var Kolbotns representanter

Kan bli fremtidens ledere

Kolbotn Rotaryklubb sendte nylig fem lokale ungdommer til lederseminar i Tyskland.

Publisert

Kolbotn Rotaryklubb har knyttet sterke bånd med sin tyske vennskapsklubb i Minden. Sist helg sendte klubben fem ungdommer til et internasjonalt lederseminar i regi av den tyske rotaryklubben. Ungdommene fikk følgelig dekket reise, opphold og seminar av Rotary.

De første dagene bodde de privat, og ble vist rundt i byen og området. Fredag til søndag dro de til hotellet der seminaret ble arrangert, og ble møtt av de andre deltakerne. Lederseminaret er for ungdom i alderen 18 – 25 år, og kalles Rotary Youth Leadership Awards (RYLA). 

Internasjonalt miljø

Det var deltakere fra fem nasjoner inkludert to som kom helt fra Brasil. Temaet for seminaret var «Suksessfullt lederskap», og det inneholdt foredrag fra internasjonale firmaer, coaching, diskusjoner og refleksjon over ulike typer lederskap. Deltakerne fikk også med seg en konsert, i tillegg til sosialt samvær. 

En av deltakerne, Emmy Riktor, oppsummerer oppholdet på følgende måte: 

– Tusen takk for en utrolig spennende, interessant og morsom uke i Tyskland! Vi har lært masse og blitt kjent med mange andre jevnaldrende rundt om i verden. Igjen tusen takk til deg og alle de andre som har tilrettelagt så vi har fått muligheten til å bli med på seminaret!

Mange prosjekter

Kolbotn Rotaryklubb har et stort fokus på ungdomsarbeid, og klubben sender også ut utvekslingselever som kan ta 2. året på videregående skole i utlandet. Ta kontakt med klubben på kolbotn@rotary.no om dette er interessant.

Denne helgen reiser en gruppe på 15 fra Kolbotn Rotaryklubb til Minden. Dette er en gjenvisitt etter at Minden Rotaryklubb besøkte Kolbotn i pinsehelgen. President, Sylvi Graham, gleder seg til å kunne takke personlig for det flotte arrangementet de laget for våre ungdommer.

Deltakere fra Kolbotn på lederseminaret var Emmy Riktor, Lotta Riktor, Lily Isolde Kjelland-Morken, Victor Jairo Grøneng, Synne Solberg Nesje.

Fakta om Rotary

Rotary er en verdensomspennende organisasjon med 1,2 medlemmer i 36 000 klubber.

Rotary ble grunnlagt av Paul Harris i Chicago i 1905, og organisasjonens formål er å utvikle vennskap som grunnlag for å gagne andre.

Rotarianere arbeider for internasjonal forståelse, samhold og fred gjennom idealet om å gagne andre.

Rotary har 274 klubber i Norge med 9 000 medlemmer. H.M. Kongen er Æresguvernør.

Kolbotn Rotaryklubb har 41 medlemmer, og Sylvi Graham er president.

Powered by Labrador CMS