Omtaler Kolbotn skole-smitte som utbrudd

Flere klassetrinn er berørt.

Publisert Sist oppdatert

Mandag startet barne- og ungdomsskolene opp igjen til det som for mange skulle være et etterlengtet gult nivå. Dette innebærer fortsatt en rekke smitteverntiltak, men likevel en enklere hverdag for både elever og lærere.

Ved Kolbotn skole ble ikke det gule nivået muligens som forventet. Der er nemlig en rekke elever og ansatte berørt av koronasmitte.

Lørdag meldte kommunen om to smittetilfeller tilknyttet 5. trinn ved Kolbotn skole. Senere samme dag ble det konstatert ett smittetilfelle til. Til sammen er 13 personer tilknyttet femteklassen satt i karantene.

Kommunen meldte lørdag kveld også om et smittetilfelle tilknyttet 3. trinn ved samme skole, uten at det utløste karantene.

Tre klassetrinn berørt

Mandag kveld går kommunen ut med en ny melding hvor den omtaler smitten ved Kolbotn skole som et utbrudd. Til sammen er åtte personer bekreftet smittet av Covid-19 ved skolen. De har følgende tilknytning:

  • 3. trinn, 13 personer er satt i karantene
  • 5. trinn, ingen flere i karantene der.
  • 7. trinn, 12 personer satt i karantene.

Kommunen skriver i nyhetsmeldingen at smitteveiene innad på skolen anses å være kjent.

Sent mandag kveld melder også kommunen om et smittetilfelle tilknyttet Nordre Follo kulturskole. Seks personer er satt i karantene.

Søndag ble det bekreftet 17 nye tilfeller av Covid-19 i Nordre Follo. I løpet av de siste tok ukene har 137 personer fått påvist smitte, viser statistikken til kommunen.

Powered by Labrador CMS