KLAR TALE: SV-politiker Nicholas Wilkinson har vært den tydeligste motstanderen i debatten mot at den kristne privatskolen får etablere seg i Kolbton skole.

– Ønsker ikke kristen privatskole på Kolbotn skole

I dette leserinnlegget tar Nicholas Wilkinson til orde for å feire kjærligheten, han frir til velgere og utfordrer partier som Høyre og FrP.

For å kunne utvikle seg trenge barn gode, kvalifiserte lærere, trygge omgivelser og et godt læringsmiljø. Jeg mener vi bør stille spørsmål ved om avgjørelsen i kommunestyret om å la en kristen privatskole etablere seg på en av kommunens barneskoler vil være til barnas beste. Jeg er bekymret for at det vil ødelegge miljøet, skape konflikter mellom barn – muligens også mellom lærere - på skolen.

Hans Nielsen Hauge grunnskole er en kristen privatskole, startet av pinsemenigheten Jesus Church. De har et fundamentalistisk bibelsyn og har bestemt at homofile ikke får lov å ha verv i menigheten eller bli ansatt.

De sier at de har respekt for personer som er tiltrukket av samme kjønn, men mener også at de er imot homoseksuell adferd.

Jeg er en homofil mann, gift med min store kjærlighet. Jeg er redd for at denne skolen vil lære barn at noen type kjærlighet er feil. Om en jente blir forelsket i en annen jente, er jeg redd for at hun på denne skolen vil få beskjed om at dette er skam, og at hun aldri bør ha et forhold til en person av samme kjønn.

GIFTET SEG: I januar 2019 giftet Nicholas Wilkinson seg med Sebastian Forbes.

Jeg mener at kjærlighet er bra og bør feires. Hva mener denne skolen og pinsemenigheten Jesus Church om homoterapi? Vil de gi hjelp til de som ikke har samme kjønn som de ble født med?

SV og andre partier foreslo å ta en pause i saken for at FAU og andre skulle få mulighet til å gå inn i saken. Forslaget ble nedstemt av Høyre, FrP, MDG og noen andre.

Nå krever SV og andre partier en lovlighetsvurdering som jeg håper vil stoppe denne skolen.

Jeg håper at mange vil stemme SV for at jeg kan kjempe imot denne typen skoler i vår kommune. Jeg mener at alle barn trenger å møte andre barn i et trygt og positivt skolemiljø, ikke i et miljø hvor det er et skille mellom dem og oss – det vil si de som går på en fundamentalistisk religiøs skole, og de som går på en vanlig skole.

Jeg håper du som leser dette også leser Thomas Howard fra Kolbotn som er medlem av foreldreutvalget ved Kolbotn skole med tittelen: «Lokaldemokratiets pris»

Et siste spørsmål: Ville Høyre, FrP og de andre som stemte for forslaget, være like positivt innstilt hvis søknaden om å leie seg inn på en av kommunens skoler kom fra en koran-skole som representerte et fundamentalistisk islamsk syn?

Nicholas Wilkinson,
3. kandidat Nordre Follo SV

Vil du delta i debatten?

Oppegård Avis har alltid vært, og skal være, stedet for lokal meningsutveksling og frisk debatt.

Vil du delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@oavis.no

Powered by Labrador CMS