SIKRER MINNER: Rektor Kristin Hovde Høidal filmer slik det ser ut i den gamle gymsalen etter at den er blitt strippet ned.

Nå starter byggingen av Kolbotn skole- entreprenøren fant ukjent etasje

Det var ingen dør tilknyttet, så det er vanskelig å si hva det  hadde vært brukt til. Se bilder og video av hvordan skolen skal bli!

Publisert

Torsdag var både ordfører, rektor og en rekke andre gjester iført verneutstyr for å markere byggestarten for den nye skolen på Kolbotn. 

Kolbotn skole skal utvides fra dagens skole med to klasser per trinn til fire klasser per trinn, med total kapasitet på 784 elever. Prosjektet består av nybygg, rehabilitering samt bygging av en ny flerbrukshall.  

Prosjektleder Vidar Thormodsen i AF Gruppen forteller til Oppegård Avis at arbeidet går etter planen. Entreprenøren startet i sommer, og har brukt de første måneden til rive paviljongen, det gamle gymbygget, og SFO-brakka som gikk under navnet "Mauren". I tillegg har det blir revet og regelrett blitt strippet ned innvendig i den gamle skolebygningen som skal renoveres og integreres inn i den nye skolen. 

Fant ukjent etasje

– Arbeidet har gått veldig fint til nå. Du møter jo alltid på noe, men det er som forventet. Den største overrraskelsen var kanskje at vi kom over en halv etasje under det gamle garderobebygget. Det var ingen dør tilknyttet, så det er vanskelig å si hva det  hadde vært brukt til. Det kunne se ut som det har vært en slags kulvert, forteller Thormodsen. 

Ordfører Thomas Sjøvold fikk æren av å ta det første skuffetaket med gravemaskinen. Der den gamle ballbanen lå, startes nå arbeidet med å grave en gigantisk byggegrop. Her skal den nye idrettshallen etableres under bakkenivå.

– Byggegropa vil gå 10 meter under bakkenivå på det dypeste, og vil i snitt blir på 8 1/2 meter forteller Thormodsen. 

 5. trinn ved Kolbotn skole kom i samlet flokk fra den midlertidige skolen i Solkollen. De opptrådte med sang før de med Rakett-is i hendene fikk overvære det første skuffetaket til ny skole. 

 

Den nye skolen og flerbrukshallen skal stå ferdig i 2021. Her kan du se en video entreprenøren viste forsamlingen i brakkeriggen torsdag denne uken: 

Powered by Labrador CMS