Ny skole på Kolbotn

Bli med på tur til ny Kolbotn skole

Sjekk nye bilder og ikke minst videoen som viser den nye skolen for elevene på Kolbotn.

Publisert

Oppegård Avis har tidligere skrevet at Kolbotn skole skal utvides fra en toparallell- til en fireparallell-skole med total kapasitet på omtrent 780 elever og 85 ansatte.

Den gamle delen av skolen skal rehabiliteres innvendig. Det skal også bygges to nye bygg og fleridrettshall. Dagens paviljong skal rives.

Den nye skolen og flerbrukshallen skal stå ferdig i 2021.

– Dette er et svært spennende prosjekt som er godt planlagt og bearbeidet, og gjøres i tett samarbeid med skolen og FAU, sier prosjektsjef i Oppegård kommune, Alan Raouf.

Høringsfrist 21. februar

Prosjektsjefen minner om at forslag til detaljregulering for Kolbotn skole er lagt ut til offentlig ettersyn med høringsfrist 21. februar.

– Målet med reguleringen er å legge til rette for utvidelse av Kolbotn skole og bygging av fleridrettshall. Deretter skal detaljreguleringen behandles politisk, sier Raouf.

PLANOMRÅDET: Oppegård kommune vedtok å legge forslag til detaljregulering for Kolbotn skole ut til offentlig ettersyn 8. januar 2019, så alle interesserte kan uttale seg. Se planområdet på kartet.

Offisiell åpning av skolen i Solkollen i april

– Arbeidet med den midlertidige skolen i Solkollen går etter planen, sier Raouf.

Han sier alle paviljonger er nå på plass og det jobbes nå med å gjøre ferdig arbeid i grunnen, blant annet å koble til en brannkum inne på eiendommen. 

– I uke åtte er planen å starte med uteområdene syd og lekeapparater, men det vil være væravhengig, sier Raouf.

Ifølge ham skal elevene flytte inn i de midlertidige lokalene i løpet av de første ukene i april.

– Både elevene og ansatte vil ha sin første dag på skolen første dag etter påskeferien, tirsdag 23. april. Mandag 29. april planlegges det en offisiell åpning, sier prosjektsjefen.

Les også: Klikker ny skole på plass

Søker entreprenører til tre prosjekter

Nå søker kommunen entreprenører til utvidelsen av Kolbotn barneskole med fleridrettshall, samt til prosjektene svømmehall i Kolbotn sentrum, ungdomsskole og idrettshall på Sofiemyr.

– En viktig milepæl for kommunens største byggeprosjekter, sier Raouf.

Han håper kommunen inngår avtale med entreprenørene og utbyggerne for alle de tre prosjektene i løpet av våren.

Les også: Skole + idrettshall = sant

Les også: Svømmehall og boliger som nabo

Informasjonsmøte for leverandører

Han sier fredag 8. februar holder de et informasjonsmøte for leverandører som er interessert i prosjektet Kolbotn skole. Møtet vil holdes i Kolben (i 4. etasje) klokken 13.00.

– Vi hadde stort oppmøte på informasjonsmøtet vi holdt for ungdomsskolen og idrettshall 28. januar, og håper på like stor interesse på møtet for Kolbotn skole 8. februar, sier Raouf.

Etter informasjonsmøtet blir det befaring på skolen.

Frist for innlevering av tilbud for alle de tre prosjektene er i mars. For svømmehall i Kolbotn sentrum er leverandører allerede prekvalifisert. For Kolbotn skole med fleridrettshall er fristen 11. mars. 

Les også: – Respektløs og arrogant av kommunen

Powered by Labrador CMS