KOLBOTN STASJON

– FOR DÅRLIG: – Det er for dårlig at arbeidet med ombygging av Kolbotn stasjon har blitt utsatt i flere år til, sier Elise Takle fra Kolbotn.

– Oppleves som et stort løftebrudd fra staten

– Det er for dårlig at ombygging av togstasjonen er utsatt i flere år, sier Elise Takle (27) fra Kolbotn. Ordfører Hanne Opdan er helt enig med henne og sier at dette er uakseptabelt.

Publisert Sist oppdatert

27-åringen er en av de mange innbyggerne på Kolbotn som pendler med toget hver dag. Etter at hun fikk barn for seks måneder siden begrenses togturene til kun to til tre ganger per uke, men selv disse få turene er det vanskelig å gjennomføre for den nybakte moren.

– Togturen til Ski i dag har blitt erstattet med buss, som er lettere tilgjengelig med barnevogn. Det er veldig upraktisk og tungt å komme opp til plattformen i retning Ski med barnevogn. Rampen er for bratt, sier Elise Takle.

Hun reagerer sterkt på at det ikke ennå er blitt gjort noe med manglende universell utforming av stasjonen som brukes av så mange togreisende.

– Det er for dårlig at arbeidet med dette har blitt utsatt i flere år til, sier 27-åringen.

FOR BRATT: En svært bratt trapp opp til spor to og tre gjør at stasjonen på Kolbotn ikke er universell utformet. Stasjonen er utilgjengelig for dem som bruker rullestol og barnevogn, men også for dem som er dårlig til beins.

– Uakseptabelt

Bane NOR har tidligere sagt at de ikke har planer om å iverksette noen midlertidige tiltak med manglende universell utforming av stasjonen før byggearbeidene med ombyggingen av stasjonen kan starte om fem år.

Samferdselsdepartementet har også bekreftet overfor Oppegård Avis at det er for tidlig å si noe konkret om når byggearbeidene på Kolbotn stasjon kan settes i gang. De vet heller ikke når den nye stasjonen blir klar til bruk.

– Utsettelsen av Kolbotn stasjon er for oss uakseptabelt, sier ordfører Hanne Opdan (Ap).

– Løftebrudd fra staten

I forbindelse med saken har Oppegård Avis spurt ordføreren om hva konkret kommunen har gjort hittil i år for å få Bane NOR til å sørge for midlertidige løsninger for rullestolbrukerne og alle de andre brukerne som sliter med å komme opp til plattformen. Vi har også spurt Hanne Opdan om hvordan kommunen har prøvd å påvirke de sentrale myndighetene med spørsmål om den ovennevnte problemstillingen.

Hanne Opdan viser til brevet hun har skrevet til Samferdselsdepartementet ved statssekretær Johan Vasara. Brevet, som er datert torsdag 4. mars, er den siste skriftlige henvendelsen i forbindelse med hennes oppfølging av saken.

Her påpeker ordføreren at utsettelsen av byggearbeidene i minst fem år til "oppleves som et stort løftebrudd fra staten". Hun ber om å fremskynde prosessen med både bygging av et nytt signalsystem på den aktuelle strekningen og spesielt midlertidige tiltak med universell utforming av stasjonen i påvente av byggearbeidene med stasjonen.

Forventer gode løsninger på kort sikt

– Vi forventer forståelse for våre krav, både ut fra alle tidligere løfter som er gitt, men også med tanke på stasjonen i dag er utilgjengelig for svært mange av våre innbyggere, sier Opdan.

Hun viser også til stort engasjement i lokalbefolkningen og flere gode forslag til midlertidige løsninger.

– Vi forventer at Bane NOR finner gode løsninger som kan gjennomføres på kort sikt, sier Opdan.

Ordføreren påpeker at i tillegg til å kontakte departementet argumenter hun for viktigheten av å få realisert Kolbotn stasjon i alle fora det er naturlig.

– Sist ble det gjort i nettverksmøtet Jernbaneforum Øst i slutten av april, hvor Bane NOR også deltok, sier Opdan.

Powered by Labrador CMS