Laget låt om Kolbotn stasjon

Musikal-legenden Sigurd O. Dancke har laget en låt om de problematiske forholdene på Kolbotn stasjon.

Publisert Sist oppdatert

Lektor og musiker Sigurd O. Dancke har vært ansatt på Fløysbonn skole i over 40 år og hatt hovedansvaret for Fløysbonnmusikalen i over 30 av dem. Hans siste verk er derimot en sang av det mindre lystigere laget. «Balladen om Kolbotn stasjon» er en direkte protest, inspirert av en hendelse han selv kjente på kroppen.

Du kan se videoen litt lenger ned i saken!

Inspirasjonen

– Kona og jeg er ute å går ganske ofte. En dag valgte vi å legge turen gjennom Kolbotn stasjon. Der møtte vi en dame med barnevogn som var helt på gråten.

Det viste seg at damen skulle reise med tog fra Kolbotn til Ski, og dermed måtte opp gjennom tunnelen. Toget var i ferd med å ankomme, men hun visste ikke hvordan hun skulle komme seg opp med barnevognen. Dancke hjalp henne naturligvis opp, og fikk med det noe å tenke på. Han luftet så sine tanker om dette på sosiale medier og fikk masse tilsvar, blant annet fra en i rullestol.

– Om hun hadde vært på Kolbotn og skulle tilbake til ski, måtte hun først ta toget til Rosenholm, for der er det felles perrong, også trillet hun over og tok toget til Ski.

Dette frustrerte Dancke ytterligere, fordi det er nemlig sonebytte fra Nordre Follo til Oslo i løpet av disse to stoppene. Med andre ord må damen i rullestol betale ekstra for å kunne reise hjem.

– Så tok også mange som var avhengig av gåstol, svaksynte og folk som var dårlige til beins kontakt. Med andre ord er det mange som blir diskriminert av enten Nordre Follo, Jernbaneverket eller Bane NOR.

Dancke har også en pekefinger å rette mot ingeniøren som står for kreasjonen av skinnene i trappen opp til perrongen. De er nemlig atskillig utdaterte etter hans mening.

– Det er ingen barnevogner en får kjøpt i våre dager der hjulene er like brede foran som bak. Mange av barnevognene har til og med bare ett hjul foran. Skal vi da forlange at mødre skal gå baklengs opp trappa, og med det risikere både barnevogn og liv?

Pekeleken

Oppegård avis har tidligere skrevet om pekeleken Kolbotn stasjon og dens brukere er utsatt for, også Dancke stiller seg kritisk til dette.

– Det er helt meningsløst. Jeg har bodd her i 60 år, og det har vært sånn helt siden jeg flytta hit. Hadde jeg sittet i rullestol ville jeg politianmeldt det. Da hadde i det minste funnet syndebukken og fått en domfellelse, foreslår Dancke.

Løsningen(?)

Per nå ser det ikke ut til å komme noen umiddelbar løsning på problemet. Likevel mener Dancke også dette er relativt åpenlyst.

– Setter en et tog, med konteinere en kan ta stein oppi, og en plattingvogn til en gravemaskin er mye gjort. Da kan gravemaskinen bare trille av å begynne arbeidet.

Dancke mener altså at det ikke er vanskeligere enn å grave bort hele trappa, og heller lage en slak bakke.

– Det bør ikke ta mer enn et par dager. Nå har de brukt snart 40 milliarder på follobanen, som ikke en gang stopper på Kolbotn. Da kan de pokker meg bruke et par hundre tusen på å lage en skikkelig oppgang på stasjonen. Så enkelt er det.

Dancke lagde med dette til en sang, som ligger på YouTube, i protest til Kolbotn stasjon.

– Det er ikke noe hokus pokus. Jeg vil bare at det skal skje noe, avslutter Dancke.

Powered by Labrador CMS