NORGESMESTRE: Charlotte Anderssen (t.h) fra Kolbotn og Lea Meier Sommerfeldt fra Ullern kunne klatre til topps på seierspallen i helgen.

Nybakt norgesmester i tennis

Charlotte fra Kolbotn gikk til topps i NM i tennis i Frognerparken i helgen.

Publisert Sist oppdatert

For første gang har Kolbotn en Norgesmester i klasse U14! Sammen med sin faste doublepartner Lea Meier Sommerfeldt fra Ullern var Charlotte førsteseedet i utendørs - NM, som nå i snart to uker har blitt spilt i Frognerparken. 

De taklet forventningspresset og vant finalen mot Helene Eriksen fra Ullern og Dyveke Ellingsen Skogen fra Paradis med 6-3, 6-3.

Samspill og kondisjon

Charlotte og Lea er samspilte etter mange års samarbeid, men viser gang etter gang hvor viktig det er å ha god fysikk og kunne spille i mange timer flere dager på rad i store turneringer.

Charlotte opprettholder fysisk form blant annet ved å spille fotball ved siden av tennisen.

Kolbotnspilleren kom også til kvartfinale i mixed double, der hun sammen med Matteo Skoglund fra BSTK tapte knepent med 10-8 i avgjørende supertiebreak. I single hadde hun derimot en tøff trekning og gikk ut i første runde denne gangen mot senere finalist Henny Leganger Fritzner fra Ullern.  

Charlotte og Lea taklet forventningspresset og vant finalen.

Fremgang for Kolbotn tennisklubb 

Det gror godt i klubben kan tennis-pappa, Andreas Anderssen meddele.

– Klubben er i klar framgang og det gjør seg også utslag i at vi får flere turneringsspillere fra Kolbotn Tennisklubb. Både Daniel Kronkvist, Ingrid Bondevik og Y-Vy Ngu har meldt seg på ulike turneringer framover, så det blir en spennende vår, sa han til Oppegård Avis i april. 

Kolbotn har nå fem konkurransespillere. I tillegg til Charlotte Anderssen og Daniel Rideng (begge født 2011) er det Daniel Kronkvist (2010), Y-Vy Ngu (2010) og Ingrid Bondevik (2011). Nå er det delvis ferie og delvis treningsperiode, før Charlotte spiller Tennis Europe i slutten av juli. Daniel Rideng og Ingrid Bondevik deltar da i Norgescup i Sandefjord.

Powered by Labrador CMS