HER BLIR DET GJENBRUK: OMA-leder Nora Charlotte Isachsen, ordfører Hanne Opdan og senterleder Marianne Thoresen-Larsen i lokalet hvor det ut på høsten blir gjenbruksbutikk.
HER BLIR DET GJENBRUK: OMA-leder Nora Charlotte Isachsen, ordfører Hanne Opdan og senterleder Marianne Thoresen-Larsen i lokalet hvor det ut på høsten blir gjenbruksbutikk.

OMA flytter tilbake til senteret

Nå blir gjenbruksbutikken permanent på Kolbotn Torg.

Publisert

I fjor var det en udelt suksess da gjenbruksbutikken OMA åpnet popup-butikk på Kolbotn Torg. Stuntet var i utgangspunktet tenkt for en kort perioden, men stuntet ble så godt mottatt av både kunder og senterledelsen at OMA ble værende nesten frem til jul. Daglig leder Nora Charlotte Isachsen hadde en drøm at de stengte. 

– Vi ønsker å fortsette med gjenbruksbutikk på Kolbotn. Her er mer folk. Målet mitt er at vi legger ned på Sofiemyr også, og etablerer en ny bruktbutikk her i Kolbotn

sentrum, hvor vi kan styre åpningstidene selv, sa Isachsen i desember. 

– Vi blir faktisk det første av 24 kjøpesentre i Norge med gjenbruksbutikk kombinert med arbeidstrening.

Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg

Flere alternativer

Siden har det vært luftet flere alternativer for ny plassering av OMA, som i flere år har ligget i Sofiemyrveien 16. Gamle Oppegård rådhus var ett av alternativene. 

Torsdag var det derimot en lykkelig Nora Charlotte Isachsen, som møtte Oppegård Avis utenfor Kolbotn Torg sammen med ordfører Hanne Opdan og senterleder Marianne Thoresen-Larsen. 

SKAPTE LIV: OMA trakk masse kunder da de hadde popup-butikk i fjor. Her fra auksjonen de hadde til inntekt for TV-aksjonen.
SKAPTE LIV: OMA trakk masse kunder da de hadde popup-butikk i fjor. Her fra auksjonen de hadde til inntekt for TV-aksjonen.

– Flere politikere har engasjert seg i OMA, og arbeidet med å finne nye lokaler. Nå fyller vi det tidligere rådhuset med andre kommunale arbeidsplasser, og derfor er det fantastisk at det er kommet på plass en ny avtale som gjør at at OMA kan flytte inn igjen på kjøpesenteret, sier ordfører. 

Nora Charlotte Isachsen forteller at det knapt har gått en dag uten at kunder på Sofiemyr har spurt om når de skal flytte tilbake til Kolbotn Torg. 

– Vi har vært her før, så vi vet hva vi går til. Samarbeidet med senteret var helt supert. Vi har begge hatt lyst til å få det til igjen. For våre deltagere på OMA er det også kjempefint å ligge nær kollektivtransport. 

Legger ned på Sofiemyr

FLYTTER UT: OMA har butikk i Sofiemyrveien 16. I løpet av høsten avvikles butikken her og alt flyttes til Kolbotn Torg.
FLYTTER UT: OMA har butikk i Sofiemyrveien 16. I løpet av høsten avvikles butikken her og alt flyttes til Kolbotn Torg.

I løpet av høsten legger OMA ned virksomheten på Sofiemyr, og hele gjenbruksbutikken flytter til Kolbotn Torg. Der vil det flytte inn i lokalene ved siden av dyrebutikken, og med en ombygging vil de også overta halve lokalet hvor Jernia holdt hus tidligere. 

– Med dette lokalet får vi også gode muligheter for å levere inn. Fra parkeringshuset går det heis rett opp til inngangen til den nye butikken, og man slipper dermed å frakte gjenbruksvarer gjennom senteret, sier Isachsen. 

Går alt etter planen åpner OMA sin nye butikke på Kolbotn Torg månedsskiftet oktober/november. Til sammen vil de ha et lokale på cirka 700 kvadratmeter, inkludert lager- og butikk. 

Da OMA la ned på senteret i fjor var den lange åpningstiden en av årsakene. I den nye avtalen vil OMA holde åpent til klokken 19, i motsetning til resten av senteret som har åpent to timer lengre på hverdager. 

OMA står for Ombruk Miljø og Arbeidsstreningssenter. Gjennom samarbeid med NAV tilbyr den kommunalt drevne gjenbruksbutikken arbeidstrening for å mennesker ut i arbeidslivet. 

Først med gjenbruksbutikk

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen forteller at OMA har en særstilling, og dette er også årsaken til at de får en annen åpningstid enn resten av senteret. 

– Det vi så etter forrige runde er at de OMA også skaper faste arbeidsplasser. Både lekebutikken og Morris på senteret har i dag faste ansatte som har hatt arbeidstrening på OMA. 

– Vi gleder oss masse til å få OMA tilbake. Vi har også hatt dialog i lang tid med en annen aktør som skal inn på messaninen, men koroanen har skjøvet litt på det. Likevel vil det ikke ta lang tid før OMA og dyrebutikken får en ny nabo på messaninen. 

– Er det mange andre Citycon-sentre som har gjenbruksbutikk? 

– Vi blir faktisk det første av 24 kjøpesentre i Norge med gjenbruksbutikk kombinert med arbeidstrening. Det er vi stolte av, sier Marianne Thoresen-Larsen. 

Powered by Labrador CMS