DOBBEL GLEDE: Nora Charlotte Isachsen, prosjektleder for RUFUS (t.v.) og Marianne Thorsen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg, gleder seg til barneutstyrsgjenbruksbutikken Rufus åpner i september.
DOBBEL GLEDE: Nora Charlotte Isachsen, prosjektleder for RUFUS (t.v.) og Marianne Thorsen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg, gleder seg til barneutstyrsgjenbruksbutikken Rufus åpner i september.

Gjenbruksbutikk for barn åpner på Kolbotn Torg

Veske- og koffertbutikken Morris er allerede ute fra lokalene sine på Kolbotn Torg. Nå er en midlertidig erstatter klar.

Publisert Sist oppdatert

Barnekonseptet RUFUS åpner på Kolbotn Torg i september. Butikken blir en pop-up som tilbyr brukte klær og leker for barn. Det er Nordre Follo kommune som står bak den nye satsingen som innebærer at privatpersoner kan selge sitt brukte barneutstyr i butikken.

OMA Gjenbruksbutikk på Kolbotn Torg tilbyr klær, sko, bøker, pyntegjenstander, småelektrisk og mer. Nå åpner de enda en gjenbruksbutikk på senteret. Barnekonseptet RUFUS blir en pop-up i første etasje, hvor butikken Morris tidligere holdt hus.

Den åpner i september 2022 og blir til april 2023. Det er allerede bestemt hvem som da tar over lokalene, men siden det gjenstår noen små formaliteter, har vi lovet Kolbotn Torg å bevare spenningen litt til.

TOMT: Morris-lokalet står tomt nå, men om kort tid flytter gjenbruksbutikken Rufus inn på senteret.
TOMT: Morris-lokalet står tomt nå, men om kort tid flytter gjenbruksbutikken Rufus inn på senteret.

Privatpersoner kan selge varer

Butikken blir en gjenbruksbutikk med vareutvalg kun til barn. På RUFUS kan du handle det meste du trenger til barna av klær, sko, leker og bøker, og mye annet.

Ulikt OMA som selger varer som har blitt donert, skal RUFUS ha varer i kommisjon. Det vil si at privatpersoner kan betale en leiepris for å benytte butikkens lokaler til salg av sitt barneutstyr, og butikkens ansatte står for salget.

– Vi gleder oss til åpningen av Rufus på Kolbotn Torg. Mange etterspør brukte klær og brukt utstyr for barn, så vi har stor tro på dette konseptet. Det at vi samarbeider med kommunens innbyggere for å selge brukt utstyr vil gjøre at utvalget i butikken blir stadig fornyet. Det er opp til selgerne å fylle butikken med sine skatter, og så kan folk handle hos oss, sier Nora Charlotte Isachsen, prosjektleder for RUFUS.

Inkludering

Det er Nordre Follo kommune som står bak satsingen RUFUS. I tillegg til å være en gjenbruksbutikk for barn, skal RUFUS bidra til arbeidsinkludering. Butikken skal ansette unge under 29 år, som i dag har oppfølging fra NAV. Ingen arbeidstrening, kun ordinære ansettelser.

– RUFUS-konseptet bidrar dermed til at vi når flere viktige mål samtidig: flere får jobb, tilgangen på gjenbruk blir enda bedre, og med dette utjevnes ulikhetene ytterligere. Det kaller man vel et kinderegg, sier Isachsen.

Godt samarbeid

Senterlederen ser frem til å åpne et nytt og spennende konsept på senteret.

– Dette blir bra. Vi har hatt et godt samarbeid med Nordre Follo kommune om OMA helt siden de var en pop-up i fellesarealene i 2019 og senere som permanent butikk. Det er gøy at vi nå kan introdusere et nytt og spennende barnekonsept. Jeg tror at mange barnefamilier kommer til å ha glede av den nye satsingen, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg.

Powered by Labrador CMS