KOLBOTNVANNET

Brukte seks timer på å ta opp skrot fra Kolbotnvannet

Gruppen Magnetfiske i Norge hadde en vellykket ryddeaksjon i Kolbotnvannet lørdag 21. mai.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotnvannet har blitt valgt inn etter forslaget fra Aili Veronica Berg fra Kolbotn, som er medlem i Facebookgruppen Magnetfiske i Norge.

Facebookgruppen Magnetfiske i Norge ble startet av Thomas Hellenes i sin tid. I skrivende stund har de 4.216 medlemmer fra hele landet, men ikke alle av disse er aktive. Hobby, skattejakt og innsats for miljøet er motivasjonen for mange av magnetfiskerne.

13 personer

Aili Veronica Berg avtalte med en annen gruppemedlem i Magnetfiske i Norge om å arrangere et ekstra treff for gruppen her på Kolbotn lørdag 21. mai.

Til tross for dårlig vær, stilte de opp klokken 10:00 lørdag formiddag med en gruppe på totalt ti personer, hvorav seks voksne og fire barn. Etter hvert fikk de også hjelp av tre lokale ungdommer som fisket i Veslebukta.

I løpet av de seks timene ryddeaksjonen varte sørget de for en fantastisk innsats for den lokale innsjøen.

– Dagens fangst ble en del større enn forventet! Vi tok opp 15 sykler, to sparkesykler, seks handlevogner, to skilt, ett sykkelstativ, en søppelbøtte, en benk, en varetralle, ett helt hagesett, mobiltelefon og mange fiskestenger, bokser, fiskekroker og annet skrot, sier Berg fornøyd, og takker alle for innsatsen.

Trykk på hovedbildet i saken for å se flere bilder fra ryddeaksjonen på Kolbotn.

Takker kommunen

Erik Lønnbu Kirste, som er bosatt i Bærum, er moderator i Magnetfiske i Norge. Han er en av de ti medlemmene som har bidratt aktivt under ryddeaksjonen på Kolbotn.

– Vi var veldig fornøyd med størrelsen på fangsten. Vi pleier å ta opp mye skrot på hver aksjon, men fangsten på Kolbotn var overraskende stor, sier Lønnbu Kirste.

Han takker Nordre Follo kommune for at de stilte med en lastebil for å kjøre alt vekk.

– Hvor mange slike ryddeaksjoner har dere per år?

– Det varierer litt. Vi gjør jo dette kun som en hobby, men vi har noen små og store treff her og der, og det hender man drar alene også, sier Lønnbu Kirste.

Powered by Labrador CMS