KOLBOTNVANNET

SLIK SÅ VANNET UT 25. SEPTEMBER. Vannet i Veslebukta ser grått ut ennå.
SLIK SÅ VANNET UT 25. SEPTEMBER. Vannet i Veslebukta ser grått ut ennå.

Bekymret for Kolbotnvannet

Oppegård Avis har fått flere meldinger fra våre lesere som er bekymret for Kolbotnvannet. – Det ser ut som et gjørmehull, sier en av beboerne på Tangen. Sjekk også videoen i saken!

Publisert Sist oppdatert

– Som beboere på Tangen har vi fått informasjon fra kommunen om at de jobber med å legge nye rør gjennom Kolbotnvannet, men det som bekymrer mange av oss er selve spuntingen og hvor skadelig det kan være for vannmiljøet der. Hele vannet i Veslebukta ser grått ut. Det ser ut som et gjørmehull, sier Eiliv Mæhle Liljevik, som bor på Tangen ved Kolbotnvannet.

Se videoen fra området her. Videoen viser spuntingsarbeidene som pågikk fra flåte på Kolbotnvannet i går, tirsdag 13. oktober.

Ifølge beboerne i området har anleggsarbeidene pågått siden slutten av sommeren, og vannet har vært grått og gjørmete i minst tre uker. "Kommunen holder på med dette tolv timer hver dag, så det er ikke rart at vannet blir så grått", skriver de.

SETTER NED PÆLER: Det jobbes fra flåte på Kolbotnvannet i forbindelse med arbeidet med å sette ned pæler der. Foto: Privat
SETTER NED PÆLER: Det jobbes fra flåte på Kolbotnvannet i forbindelse med arbeidet med å sette ned pæler der. Foto: Privat

Ny spillvannsledning

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Silje Stavik i Nordre Follo kommune jobbes det nå med å legge en ny spillvannsledning fra Theodor Hansens vei vestover gjennom Kolbotnvannet og frem til Båtsleppa. Det vil også bli rehabilitert vann- og avløpsledninger i området ved Theodor Hansens vei. Arbeidene skal etter planen bli ferdige før jul 2020.

"Det vil bli en del støy fra spuntarbeider, og det skal jobbes fra flåte på Kolbotnvannet for å sette ned pæler der", skriver kommunen om prosjektet på sin hjemmeside.

Kommunen opplyser også at i forbindelse med dette prosjektet har de inngått kontrakt med Park & Anlegg AS, som la vann- og avløpsledninger sør for B7-feltet for to år siden.

Oppegård Avis har stilt flere kritiske spørsmål til kommunen. Vi oppdaterer saken fortløpende. Send oss gjerne tips til [email protected]