FIKK ØNSKET OPPFYLT: Saba Malik var en av de fem vi traff på gata denne uken.

– Vi trenger litt foranding

Folket har talt, både velgerne og våre 5 på gata.

Publisert

Valget er over for denne gang og litt senere i kveld får vi vite hvordan det nye kommunestyret blir seende ut. Det som er klart er at Høyre er den store vinneren med 37,9 prosent oppslutning og 18 mandater i kommunestyret. Der skal de etter alle solemerker styre skuta sammen med FrP og Pensjonistpartiet.

Er folk fornøyd?

Etter at de første resultatene var klare og vinneren kåret, løp vi ut på gata og spurte folket om følgende Troika-spørsmål:

Fikk du stemt, er du fornøyd og tror du det blir endringer? 

Henrik Haanes (38), Tårnåsen:

– Ja, jeg stemte på Hellerasten skole. Jeg er ikke så veldig fornøyd. Jeg synes vi må få ned ulikheten, ikke få den opp. Jeg synes også vi skal prioritere naturen fremfor lavere skatt. Vi får en ny sjanse om fire år, og får satse på at resultatet blir annerledes da.

Christine Skolseg (32), Greverud: 

– Det har jeg, jeg forhåndsstemte forrige mandag. Jeg synes resultatene ser bra ut. Det har vært blått i Oppegård i mange år og jeg har vært fornøyd, så jeg er optimistisk til endringen enn så lenge. Jeg er litt usikker på hvor store forandringene vil bli, men jeg tror ikke vi vil merke så mye med det første.

Lars Eriksson (67), Myrvoll: 

– Ja, jeg forhåndsstemte på Rådhuset. Jeg er verken misfornøyd eller fornøyd. Det er helt greit. Det vil kanskje bli noe mer privatisering fremover, men stort sett det samme. Tror ikke det vil bli så mye forskjell eller påvirke meg.

Elisabeth Kjølen (77), Greverud: 

– Ja, det har jeg og jeg er ganske fornøyd. Jeg er sannelig ikke helt sikker på hvilke endringer som vil komme. Vi får vel bare vente og se. Men jeg tenker at det var på tide med et skifte i kommunestyret i Nordre Follo.

Saba Malik (33), Greverud: 

– Ja, jeg har stemt. Jeg er ganske fornøyd med resultatene. Vi trenger litt forandring. Det vil nok bli lokale endringer og nye fokusområder, men jeg tror ikke det vil ha noe drastisk påvirkning på oss som bor her.

Powered by Labrador CMS