– Ja vi elsker Oppegård!

Kommunen vår er altså rangert som landets syvende beste, og det er ikke bare analytikerne som gir gjeve terningkast for Oppegård.

Publisert

Folket på gaten er ikke i tvil om hva som er Norges beste kommune å bo i, og de får nå støtte av Kommunebarometeret 2016, som er en svært omfattende rangering av landets 428 kommuner etter en rekke kategorier.

Den viser at Oppegård har klatret fra ellevte til syvende plass siden i fjor!

Ifølge rangeringen, som er laget av Kommunal Rapport, er Oppegård den eneste kommunen i Follo som har forbedret resultatene sine siden i fjor. Ås kommune er rangert på tiende plass i Norge, mens Ski ligger lengre bak, på 45. plass.

 Noen nøkkeltall

GLAD ORDFØRER: Thomas Sjøvold legger ikke skjul på sin begeistring for Oppegårds resultater i kommunebarometeret.
  • Oppegård har gode resultater innen følgende sektorer: grunnskole, miljø og ressurser, kostnadsnivå, helse, barnevern og økonomi.
  • Grunnskolen i Oppegård er rangert på første plass i Follo og på femte plass i landet. 
  • Innen helsesektoren er Oppegård rangert som nest best i Follo etter Ski og på 78. plass i Norge.
  • Innen sosialhjelp er vi best i Follo og på 142. plass i landet, mens Ski ligger på jumboplass i Follo og på 358. plass i landet.
  • Oppegård scorer dårligst på barnehage. Lavere bemanning har spilt den avgjørende rollen for plasseringen, ifølge Kommunal Rapport. Siden i fjor har vi falt fra 370. til 380. plass i landet innen barnehagesektoren, og er rangert som nest dårligst i regionen, etterfulgt av kun Enebakk.
  • Kostnadsnivået i Oppegård er det høyeste i Follo. Vi er også dårligst i regionen på saksbehandling og ligger på 350. plass i landet.
  • Vi ligger også midt på treet på eldreomsorg (214. plass) på landsbasis og på femte plass i Follo, mens Ås har topp-plassering i Follo og er rangert på 123. plass i landet. Ifølge Kommunal Rapport har mange kommuner langt høyre andel ansatte med fagutdanning. Kommunen vår har også litt for få plasser til demente.

Årets kommunebarometer er basert på til sammen 124 nøkkeltall innen 12 forskjellige sektorer

Powered by Labrador CMS