Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

VALGKAMPEN ER I GANG: Huk å delta i årets kommunestyre- og fylkestingsvalg!
VALGKAMPEN ER I GANG: Huk å delta i årets kommunestyre- og fylkestingsvalg!

Tredje største parti bør ha varaordfører

"Jeg tror på Nordre Follo fordi det innebærer nødvendig forandring i Oppegård", skriver Gunnar Sveen i sitt debattinnlegg.

Publisert

Høyre har styrt Oppegård i 50 år og bør etter min oppfatning nå avløses, og nytt mannskap påsettes. 

For min del ville jeg - hvis det hadde vært mulig - strøket alle de kumulerte Oppegårdrepresentantene i kommunevalget samt også ved fylkestingvalget.

Hvorfor?

Jeg tror Thomas Sjøvold ser på ordførerstillingen som et springbrett til Stortinget og vil derfor neppe sitte perioden ut i Nordre Follo.  Han har mange av de egenskaper Helge Marstrander så «panegyrisk» beskriver i dagens Oppegård Avis, men Thomas Sjøvold mangler lydhørhet - og når han nå som sine nærmeste på listen fra Oppegård, kun velger ja-mennesker så blottstiller han etter min oppfatning både seg selv og partiet fullstendig.

Helge Marstrander, din hyllest til Thomas Sjøvold hadde passet godt inn i Nord-Korea, men i Nordre Follo er ditt innlegg etter min oppfatning akkurat det motsatte av hva han trenger. Thomas Sjøvold har god kontakt oppover i systemet og fikk innarbeidet jernbanebroa i Oppegård i byvekstavtalen – bra.  Det synes jeg du heller burde tatt med – men du er kanskje redd for et skifte også der med det første?

Senior Tore Nordberg engasjerer seg også i valgkampen. Vi har sagt det før og gjentar at Høyre mister 100 stemmer hver gang disse beveger ut i avisen eller sosiale media.

Dessuten tar Thomas Sjøvold ikke pressen på alvor, men lar sin varaordførerkandidat besvare valgomaten til Oppegård Avis.  Vi tror forøvrig at hun kan få flere personstemmer enn han ved valget, og det fortjener hun etter manges oppfatning.

Og med Oppegård Høyre i førersetet vil bakrommet med tidligere ordførere i fremskutt posisjon fortsatt være en realitet. Det taler også mot partiet.

Jeg tror derfor mer på Hanne Opdan, Arbeiderpartiet og styringsformen i Ski.

Valgomat i Oppegård Avis

Oppegård Avis fortjener honnør for valgomaten hvor denne viser at de mindre partiene er mer samordnet enn tidligere. 

I tillegg har den nok et større innslag av Oppegård spørsmål enn tilsvarende i Østlandets Blad. Jeg tror imidlertid denne er riktig for Oppegård.

OA og NRKs valgomat ga forøvrig omtrent samme rekkefølge for meg.

Men da jeg tok tilsvarende i Østlandets Blad endte jeg opp med et helt annet og ikke ønsket resultat. 

Har disse to lokale valgomatene en viss slagside etter bosted?

Gallup Nordre Follo

Vi har tidligere varslet en tilbakegang for Nordre Follo Høyre og registrerer at dette synes å slå til.  Videre at FrP ikke ville klare å demme opp for Høyres tilbakegang slik at vi nå ligger an til å få et rødgrønt flertall i Nordre Follo.

Og MDG med Hans Martin Enger i spissen seiler opp til å bli tredje største parti.

Varaordfører skal velges

Tredje største parti bør etter min oppfatning også få varaordfører i det jeg ikke tror på en storkoalisjon samt at samme parti skal ha begge stillingene.

Videre bør ordfører og vara komme fra hver av de tidligere kommunene.  Camilla Hille gjør en utmerket jobb som varaordfører i Ski i dag, men Hans Martin Enger er min varaordførerkandidat.

Han tror på våre kjernesaker, er fra Oppegård og har en god kontakt mot alle de øvrige partiene i en mulig samarbeidskonstellasjon med Arbeiderpartiet.

Og vi tror han samlet mer enn 800 på hagefesten sin – i regnvær!

Powered by Labrador CMS