FRP-DUO: På torsdag sparket FrP i Nordre Follo i gang den lokale valgkampen på O´Learys. Her er det Jarle Ørnebo og Knut Tønnes Steenersen som er i aksjon.

Drømmer om maktskifte

Det lokale FrP-laget i Nordre Follo orker ikke tanken på fire nye år i opposisjon. Da gjelder det å være tidlig ute med valgkamp.

Publisert

Sist torsdag markerte FrP i Nordre Follo starten på valgkampen med et åpent møte på O´Learys på Kolbotn Torg. Dermed er valgkampen i Nordre Follo i gang, et helt år før kommune- og fylkestingsvalget 11. september neste år.

Vil støtte lokalt næringsliv

Skal vi to den lokale lederen i FrP, er det ikke siste gang det holdes et medlemsmøte ute blant folk, i stedet for bak lukkede dører.

– Vi vil forsøke å skape noen hyggelige arrangementer for våre medlemmer og interesserte fremover på O’Learys på Kolbotn, sier Mats Prytz Halvorsrud.

LEDELSE: Mats Prytz Halvorsrud er leder i det lokale FrP-laget. Her sammen med studieleder Liv Lønnum, som også er sekretariatsleder for FrP på Stortinget.

I stedet for å bare prate om at de vil støtte lokalet næringsliv, var det naturlig å legge hele arrangementet til en lokal restaurant.

– Vi vet alle hvor tøff tiden har vært for restaurantbransjen gjennom Covid-19 tiden. O´Learys er et eksempel på en restaurant som gikk konkurs, men som nå er i gang igjen med aktive drivere som vi bør støtte, sier Halvorsrud.

Hoksrud på plass

Til valgkampens første møte hadde de også invitert Bård Hoksrud, helsepolitisk talsmann i partiet.

– Å besøke lokallag er veldig viktig. Det var hyggelig at nær 40 medlemmer og interesserte hadde tatt turen en en torsdag kveld, hvor vi også konkurrerte med Madrugada-konserten i kulturhuset Kolben, sier Bård Hoksrud som innledet om helsepolitikk på møtet.

Også mange andre tema ble berørt gjennom spørsmål fra et engasjert publikum som ville vite mer om både energikrisen, økt rente og effekter av krigen i Ukraina.

HOKSRUD PÅ PLASS: Den profilerte stortingspolitikeren Bård Hoksrud tok turen til Kolbotn for å markere valgkampstarten.

Fra møte til debatt?

Det åpne møtet ga mersmak. Partiet har allerede tenkt tanken på å prøve seg med arrangerte debatter på samme sted.

– Dette var en suksess og vi leker allerede med tanken om å ha debatter med de andre partiene her fremover. Det kan bli både spennende å høre på og et nytt format her lokalt. Det hadde vært artig om vi hadde funnet en form å skape engasjement og entusiasme, samt litt debatt hvor vi møter innbyggerne der de ferdes, som her på O’Learys, sier Liv Lønnum, studieleder i det lokale Frp-laget og sekretariatsleder for FrPs Stortingsgruppe.

Lytte til ideer

Gjennom møtene med «folk flest» håper FrP å bli inspirert i arbeidet med det lokale partiprogrammet. Det forteller Tønnes Steenersen, gruppeleder i kommunestyret.

– Vi er nå godt i gang med nominasjonsprosessen, kyndig ledet av Lars Bilet. Det skal bli spennende å se hva nominasjonskomiteen kommer frem til, sier Steenersen med et smil.

Han har for ordens skyld varslet komiteen at han ønsker å stå på for velgerne i en ny periode i kommunestyret.

Powered by Labrador CMS