GIR SEG: Thomas Sjøvold gir seg med lokalpolitikk for å fokusere mer på sitt eget firma Instant Norge AS.
GIR SEG: Thomas Sjøvold gir seg med lokalpolitikk for å fokusere mer på sitt eget firma Instant Norge AS.

Sjøvold går ut av politikken

Historiens siste ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold (H), gir seg i politikken.

Publisert Sist oppdatert

Dette sier 46-åringen til Oppegård Avis da vi tilfeldigvis treffer ham på en messe i Tromsø, der han promoterer firmaene han er medeier i. Det mest profilerte selskapet, Instant Norge AS som driver innen byggebransjen, er Sjøvold daglig leder i.

– Ved neste valg går jeg ut av lokalpolitikken. Jeg trenger en pause og det er vanskelig å kombinere politikken med firmaene vi driver. Det er mye reising, både i Norge og til land som Romania, de baltiske statene og snart skal vi åpne i Polen, sier Sjøvold.

Prøvd å slutte før

Avgjørelsen er definitiv, eller som Sjøvold selv sier:

– Jeg leder nominasjonskomitéen, og på den måten er jeg helt sikker på å ikke havne på listene selv, sier han.

– Så du tror ikke du vil angre på avgjørelsen?

– Jeg er sikker på at jeg vil angre på å gå ut av politikken, og jeg har prøvd å slutte før også. Jeg var blant annet ikke med de fire årene før jeg ble valgt som ordfører, sier han og smiler.

– Tragisk

– Hvilke tanker gjør du deg om debatten rundt de lokale idrettsanleggene i tidligere Oppegård kommune?

– At det er helt tragisk, og at jeg er veldig lei meg for at vi brukte så lang tid til prosjektet med Sofiemyrhallen og Sofiemyr skole (Fram-prosjektet), uten at noe skjedde.

– De burde blitt revet og flyttet, og det burde blitt bygd boliger der, om vi forstår deg rett?

– Vi lagde rapporter og undersøkelser, og alt tydet på at Sofiemyrhallen ikke verdt å ta vare på. At den ikke ble revet plager meg aller mest. Det er flaut å ta imot folk til den hallen, sier Sjøvold som sitter i styret i håndballgruppa i Kolbotn Il.

TAR SELVKRITIKK: Vi møtte Sjøvold på Nord-Norsk Bygg- og Anleggsmesse NNBA i Tromsø. Der åpnet han opp om flere lokalpolitiske skuffelser.
TAR SELVKRITIKK: Vi møtte Sjøvold på Nord-Norsk Bygg- og Anleggsmesse NNBA i Tromsø. Der åpnet han opp om flere lokalpolitiske skuffelser.

Tar selvkritikk

– Vi skulle bygd ut området og flyttet både skole og idrettshall ned i skyggedalen bak, fortsetter han og tenker på området som er mellom dagens Sofiermyrhall/Sofiemyr skole og klubbhuset til Kolbotn IL, fortsetter han.

– Det høres ut som du tar litt selvkritikk her?

– Dette tar jeg absolutt selvkritikk på, og vi skulle gjort masse før jeg kom inn også. Jeg hadde aldri sett for meg at vi skulle stoppe Fram-prosjektet og fortsette å kladde på den hallen, sier Sjøvold som bare må kommentere en ting til før vi setter strek.

– Nedleggelse av Bjørkås er også dypt tragisk. Vi burde legge til rette for eldre, ikke det motsatte!

Powered by Labrador CMS