Hvem vil Høyre danne lag med?

Spørsmålet kommer fra Ketil Larsen, listekandidat for Venstre.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Oppegård Avis har presentert flere prognoser om valget. Disse viser at det kan bli svært spennende, og at Venstre kan bli en nøkkel til flertallet. I den sammenheng har jeg flere ganger blitt spurt om "hva vil Venstre velge - hvilken side er partiet på"?

Svaret er at Venstre går til valg på eget program. I programmet ønsker vi et åpent demokratisk styre, med innsyn og medvirkning. Vi vil ha et gave- og lobbyregister. Og vi mener at berørte på Kolbotn skole burde blitt hørt før kommunen inngikk avtale med Nils Hauges grunnskole.

Vi har en tydelig klima/miljøprofil. Venstre prioriterer gode oppvekstmiljøer for barn fremfor gratis parkering. Vi vil kutte prisen på måneskort med kr. 250, og innføre en garanti slik at alle barn får tilbud om barnehageplass etter endt foreldrepermisjon.

Vi ønsker et mangfoldig samfunn fordi mennesker er forskjellige. Alle bør kunne søke sin egen vei i livet. Samtidig må vi som fellesskap ta ansvar for hverandre og miljøet. Venstre vil gi helsehjelp istedenfor straff til mennesker med rusproblemer.

Og vi setter tæring etter næring. Vi ser verdien av privat skaperkraft, og vil gjøre det enklere for små bedrifter.

Med vårt syn på frihet, fellesskap og miljø bør vi være en attraktiv samarbeidspartner for flere andre partier.

Jeg kjøper ikke forestillingen om at politikken kun består av "to sider", og at partiene må fordele seg på en blå eller rød blokk. Eller at vi må velge mellom frihet og fellesskap. Venstre er i sentrum. Vi har vist at vi kan samarbeide både blå-grønt og rød-grønt.

Det er lettere for oss å bli enige med partier nær oss, enn fløypartiene Rødt og Fremskrittspartiet. Både Høyre, Arbeiderpartiet og øvrige sentrumspartier i Nordre Follo er partier vi kan samarbeide godt med.

Om du ønsker et flertall der Venstre er med må du stemme Venstre, ikke Høyre eller Frp.

Ketil Larsen

Etter valget vil Venstre være åpne for samtaler med dem som vil snakke med oss. I likhet med andre partier vil vi i slike samtaler søke gjennomslag for mest mulig av vårt program.

Om Høyre får mulighet til å bygge et flertall etter valget, er spørsmålet: hvem vil partiet da danne lag med? I Oppegård Avis 4. september uttaler Høyres ordførerkandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind at det er viktig at «vi når 50 prosent samlet sett". Med "vi" sikter hun til Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet. Mens Venstre holder døra åpen også for Høyre, går Høyre i valgkampen for blå-blått, ikke blå-grønt. 

Om du ønsker et flertall der Venstre er med må du stemme Venstre, ikke Høyre eller Frp.

Ketil Larsen, listekandidat Venstre, Kolbotn

Powered by Labrador CMS