SE STOR BILDESERIE HER:

KREMLAG AV LÆRERE: På bildet ser du lærerne Anne Austevoll, Martin Otto Dragseth, Elisabeth Moen og Ingunn Prestholt, som hadde ansvar for de 84 rekruttene fra 7. trinn. KLIKK PÅ PILEN ØVERST I DET HØYRE HJØRNET FOR Å SE FLERE BILDER.

Skapte minner for livet med Kompani Tårnåsen

Denne uken har 253 elever ved Tårnåsen skole fått flotte minner for livet etter å ha gjennomført Kompani Tårnåsen.

Publisert Sist oppdatert
GENERAL NINA: Rektor Nina Kristin Sæthre storkoste seg i rollen som general Nina.

Mandag til fredag denne uken har elevene fra tredje, fjerde og syvende trinn ved Tårnåsen skole fått bryne seg på ulike oppgaver og utfordringer gjennom lek, fysisk aktivitet og samarbeid.

Oppegget ved navnet Kompani Tårnåsen har vært en suksess, ifølge alle tilbakemeldingene Oppegård Avis har fått fra elevene, foresatte og ansatte ved skolen.

– Vi kan være stolte og glade over at vi har fylt sekken med fantastiske minner og et styrket samhold mellom elever, lærere og foresatte, sier general Nina (rektor Nina Kristin Sæthre).

Relasjonsbygging

Ideen til Kompani Tårnåsen er hentet fra den populære realityserien Kompani Lauritzen, som går på TV 2 og har blitt en stor seersuksess.

– Hva er Kompani Tårnåsen?

– Dette er et opplegg som går på det sosiale. Det overordnede formålet var å bygge opp relasjoner og skape et godt samhold mellom elevene, sier Martin Otto Dragseth.

Sammen med fire andre lærere på 7. trinn, Elisabeth Moen, Ingunn Prestholt, Anne Austevoll og Lars Evenby Sterri, hadde han ansvar for 84 rekrutter fra det ovennevnte trinnet.

Gjennom streng militær disiplin og tøffe øvelser, skulle de unge rekruttene bli til den beste versjonen av seg mot slutten av uken.

Fra tema til tema

Hele uken jobbet de tre trinnene med ulike temaer. Elevene prøvde seg på de ulike utfordringene ut ifra disse temaene.

FRA ORDEN OG DISIPLIN TIL VILJESTYRKE OG KONSENTRASJON: Hver dag jobbet elevene med ulike temaer.

– Vi startet på mandag med orden og disiplin som tema for dagen, så fortsatte vi med førstehjelp på tirsdag, psykologisk tryggføring og fysisk styrke på onsdag, mens torsdag hadde vi fokus på viljestyrke og konsentrasjon, sier Dragseth.

Telttur og dimmefest

– Torsdag til fredag hadde vi overnatting i skogen ved Stallerudhytta. Elevene har lært å slå opp telt. Flere av dem har gjort det for første gang. Det å sove i telt var debut for flere av elevene. Det var både skummelt og spennende. Fredag hadde vi en dimmedag på skolen, sier Dragseth.

OPPSAMLING I SKOGEN: Oppsamling av rekruttene på Stallerudhytta.
EN AV REKRUTTENE: Sebastian van Dort har prøvd å sove i hengekøye.
STEMNINGSFULLT: Elevene hadde en flott opplevelse på telttur.

– Vi tror at dette var en flott opplevelse for elevene. De har skjønt at samhold og samarbeid hjelper mye, sier Dragseth.

Læringsrik opplevelse

Rektoren gikk rundt på dimmefesten til trinnene og spurte elevene om hva de hadde lært denne uken.

– De fleste elevene svarte at de hadde lært mye om samarbeid, at de orket mer enn de trodde, at man hadde hjulpet hverandre og at man var avhengig av gruppen sin når de hadde fått oppdrag. De svarte også at de hadde lært førstehjelp, om hjertestarter og at man ikke må nøle med å sette i gang redningsarbeid. Alle var enige om at det hadde vært gøy og at de hadde lært mye, sier Sæthre.

– Skummelt og gøy

Da dimmefesten var over, kunne både elevene og de ansatte ved skolen se tilbake på en uke fylt av glede, hardt arbeid og samhold.

– Det var gøy å gjøre oppgaver og lære førstehjelp, og det var både skummelt og gøy å sove ute, sier William fra 7B.

– Det var en morsom måte å starte skoleåret på. Det var gøy å bli bæret på båre da vi lærte om det i førstehjelp. Det var også morsomt å hilse på oberst Martin, og at Ingunn, som er den snilleste læreren, skulle være streng fenrik, sier Ellinor fra 7B.

Bygde gapahuk og sykestue

Elevene på tredje og fjerde trinn har også storkost seg med øvelser, ulike oppdrag og sosialt samvær med klassene.

– Å bygge leirplass ute i skogen var veldig populært. Elevene bygde gapahuk og sykestue, lærte hvordan man kunne stoppe blødninger og legge andre i stabilt sideleie. Å bygge båre for å frakte skadde personer var stas. Elevene prøvde seg med ulike teknikker, både med egne klær og tepper, sier kontaktlærer Anne-Lisbeth Rusånes Østenheden, som jobber på 4. trinn.

I dag var det hemmelige oppdraget: en dokumentmappe med konfidensielt innhold var forsvunnet. Fire korporaler var på jakt mens de andre elevene fulgte med via streaming. Dette var veldig populært, ifølge Rusånes Østenheden.

Takker alle for innsatsen

– Sammen er vi best og vi er avhengig av hverandre. Dette er vårt motto på Tårnåsen. Vi er en flott gjeng på Tårnåsen – elever, personale og foresatte. Jeg er stolt og takknemlig, sier rektor Nina Kristin Sæthre.

Hun er strålende fornøyd med arrangementet og takker alle for innsatsen.

– Siste uken før sommerferien ble et tilsvarende opplegg gjennomført på 5. trinn (6. trinn nå). Det var også veldig bra. Vi har erfaringsdeling i personalet og gir hverandre gode ideer så denne ble videreført, sier Sæthre.

Rektoren påpeker at Tårnåsen skole er kjent som skolen i skogen, og i fagfornyelsen er det flere fokusområder, blant annet tverrfaglighet, elevaktivitet og dybdelæring.

– Vi har plukket ut kjerneelementer og kompetansemål som har passet til alle de aktivitetene som er gjennomført på alle trinn i disse ukene, sier hun.

Powered by Labrador CMS