DELER UT: Kanskje din bedrift kan søke om koronamidler? Husk at søknadsfristen allerede er 24. mars. Du kan lese mer om tilskuddet på kommunens nettsider.
DELER UT: Kanskje din bedrift kan søke om koronamidler? Husk at søknadsfristen allerede er 24. mars. Du kan lese mer om tilskuddet på kommunens nettsider.

Skal dele 14,8 korona-millioner til lokalt næringsliv

Næringslivet i Nordre Follo kan nå søke om midler fra regjeringens krisepakke for å kompensere lokalt næringsliv som har vært særlig rammet av smitteverntiltak.

Publisert

– Målet med kompensasjonsordningen er å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter, og den skal også kunne fungere som en ventilordning for å kompensere bedrifter som har falt helt eller delvis utenfor andre kompensasjonsordninger, sier næringsrådgiver Elisabeth Rytterager.

Kommunen har en betydelig frihet til å fordele midlene i tråd med den lokale situasjonen.

– Vi har forsøkt å kartlegge behovet på best mulig måte og har valgt å tildele midlene til bedrifter som tilhører tre kategorier av virksomheter.

– Søknadsfristen er 24. mars og tildelingen vil skje rett over påsken. Det skal ikke bli noen forsinkelser hos kommunens administrasjon, sier Rytterager.

De tre kategoriene

  • Foretak innen skjenkebransjen (bevillingshavere) – tildeles cirka 50 prosent av midlene.
  • Foretak innen treningssenterbransjen og lignende sportstilbud – tildeles cirka 20 prosent av midlene.
  • Andre foretak som har blitt rammet av smitteverntiltakene, og da i særlig grad bedrifter som faller helt eller delvis utenfor generelle kompensasjonsordninger – tildeles cirka 30 prosent av midlene.

Bedriftene må ha operativ virksomhet i Nordre Follo kommune. Du finner mer informasjon på kommunens nettsider.