HER RYDDES DET: Opprydsningsarbeidet er i gang i Kongeveien, takket være Oppegård kommune!

Nå ryddes det langs Kongeveien!

Her er gladnyheten mange turgåere har ventet på. Kvistkutteren er i gang, og det er Oppegård kommune som tok på seg oppgaven!

Publisert

Kvistkutteren er i full sving langs Kongeveien. Kvister og småtrær mates inn og spyttes ut igjen i små biter. Nå blir det ryddet opp langs Kongeveien, der det er planlagt lysløype.

Godt i gang

Onsdag morgen den 23. januar var området mellom Kongeveien, Gimleveien og barnehagen  så godt som fritt for kvist og rask etter den kraftige hogsten i fjor.

HER RYDDES DET: Opprydsningsarbeidet er i gang i Kongeveien, takket være Oppegård kommune!

– Park- og idrett har planer om å gjøre det pent og ryddig i området, forteller virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE-avdelingen i Oppegård kommune.

– Området langs Kongeveien fra Gimleveien  er det første strekket som tas. Planen er å rydde fra Ødegården barnehage og fram til Tårnåsen skole i neste omgang. Oppryddingen bak Tårnåsen skole kommer noe senere i år.

– Bak Gimleveien terrasse vil det ikke bli ryddet ytterligere foreløpig. Her har grunneier ønske om å ta ned mer skog til våren og da trenges det kvist som underlag for maskinene.

Mye kritikk

HER RYDDES DET: Opprydsningsarbeidet er i gang i Kongeveien, takket være Oppegård kommune!

Mange reagerte etter hugsten i det populære skogsområdet, og kritikken gikk i all hovedsak mot oppryddingen etter det nødvendige arbeidet.

Mange turgåere lurte på om det ble noe mer opprydding i skogen langs Kongeveien på Tårnåsen og Sofiemyr, etter at Bymijøetaten i Oslo foretok kraftig hogst i fjor.

Formålet var å hogge ut en planlagt lysløypetrase for Oppegård kommune langs Kongeveien, samt å tynne ut eldre granskog og annen skog som var i ferd med å bli gjentettet.

Ett område langs Kongeveien, fra Ødegården, bak Tårnåsen skole og langs Kongeveien  frem til Oslogrensa ble hugget kraftig ned. Vel kraftig, mente mange kritikere etter at det stod mange brukne trær igjen, og mye kvist lå igjen.

Klikk play for å se video!

PS! Klikk play i videovinduet. Der kan du se hvordan det så ut etter hugsten i fjor.

Nektet å rydde

Men Bymiljøetaten i Oslo hadde ingen planer om å gjøre noe med hvordan det så ut langs de populære turveiene.

–  Grener, topper og småtrær som ligger igjen på bakken er i stor grad lagt som en matte som skogsmaskinene kan kjøre på slik at vi får minst mulig spor i bakken. Dette er viktig for å minimere sporskader. Samtidig pakker det grener og topper slik at det kommer i kontakt med bakken og prosessen med omdanning til jord går mye raskere, faktisk veldig mye raskere enn de fleste forestiller seg, sa presseansvarlig Monica T. Olsen i Bymijøetaten til Oppegård Avis i august.

HER RYDDES DET: Opprydsningsarbeidet er i gang i Kongeveien, takket være Oppegård kommune!

Men nå har altså Oppegård kommune tatt tak i saken, og akkurat nå ryddes det altså langs Kongeveien fra Gimleveien og i retning mot Oslogrensa. Når snøen kommer er kan det bli lysløype her.

Det er vi glade for!

Powered by Labrador CMS