THE WELL

SKAL ÅPNES I 2021: Det nye hotellet skal åpnes i 2021. Slik så det ut for en uke siden. Foto: Kristian Gundersen

The Well permitterer 47 ansatte

The Well har stengt anlegget for bading og spa i dag. – De nye koronatiltakene vil ha store økonomiske konsekvenser for oss, sier styreleder for The Well, Kristian Gundersen.

Publisert Sist oppdatert

I henhold til nye retningslinjer er spa- og velværesenteret The Well pålagt å holde stengt for bading og sauna fra og med 10. november.

– Anlegget er stengt for bading og badstue/spa. Det er kun behandlingsavdelingen med butikken vår samt den tekniske avdelingen og renholdsavdelingen som fortsatt er i drift, sier Kristian Gundersen ved The Well.

Hver femte er permittert

Gundersen sier at de nye koronatiltakene vil ha store økonomiske konsekvenser for The Well. Per i dag har senteret 230 ansatte, fordelt på 90 årsverk.

– Ingen av våre ansatte har blitt sagt opp, men 47 ansatte har fått permitteringsvarsel i dag. Tidligere i år var alle ansatte permittert i ulike prosenter, med unntak av seks ansatte. Dette er en trist situasjon, sier styrelederen.

Han sier at i første omgang forholder de seg til at koronastengingen varer ut november måned.

Var stengt i 85 dager

– Ønsket vårt er at alle våre liv kan returnere til normalen så snart som mulig, sier Kristian Gundersen på vegne av alle ansatte på The Well.

Samtidig oppfordrer han alle til å forholde seg til myndighetenes anbefalinger.

The Well var stengt som følge av koronatiltakene i totalt 85 dager tidligere i år. Kun behandlingsavdelingen var i drift med et meget begrenset tilbud i slutten av april og i mai.

– Det er meget trist å permittere ansatte og lite hyggelig å informere våre gjester at vi er tvunget til å stenge anlegget. Men når det er sagt, så stiller The Well opp på den nasjonale tiltaksdugnaden, sier Gundersen.

– Kun en mindre forsinkelse

The Well-hotellet, som bygges nå vegg-i-vegg med spaet, skal være på åtte etasjer med totalt 104 rom og konferanseavdeling.

– Vi er veldig stolte av prosjektet så langt og ser virkelig frem til å kunne ønske våre første overnattingsgjester velkomne! sier Kristian Gundersen.

Opprinnelig skulle dørene åpnes rundt årsskiftet 2020-2021.

– Hotell-prosjektet går riktig vei, men det har vært en mindre forsinkelse på grunn av situasjonen med Covid-19-utbruddet tidligere i år. Foreløpig gjøres all mulig forhåndsplanlegging og tiltak for å hindre ytterligere forsinkelser, men dette er selvsagt en ekstremt krevende situasjon, sier Gundersen.

Les også: Tar vare på historien om den sydligste rydningen

260 MILLIONER KRONER: Hotell-prosjektet gjennomføres i en samspillentreprise, og har en verdi på om lag 260 millioner kroner. Hotellet er tegnet av Halvorsen & Reine Arkitekter.
ROOF TOP RESTAURANT: Sjekk utsikten fra toppetasjen hvor Roof Top Restaurant skal ligge. Foto: Kristian Gundersen
ÅTTE ETASJER: Hotellet skal ha 104 rom og være på åtte etasjer. Foto: Kristian Gundersen
Powered by Labrador CMS