INVITERER TIL KONSERT: Jostein Ski, Bjørn Flategård, Kjellaug Norr,Tori Lundeby, Halvor Stormoen, Lasse Bache-Mathiesen og Tor Willy Johansen i Rotary i Oppegård håper mange tar turen til konserten!

Konsert med mening

Rotary inviterer deg til konserten som får blinde til å se.

Publisert

Om du går på konsert i Kolben den 14.mars klokken 18.30 med Gisle Børge Styve og Heine Totland, hjelper du også Oppegård Rotary i deres arbeid i kampen mot grå stær i Burkina Faso.

– Med konserten 14 mars, så inviterer vi egentlig til å bli med på et Kinder-egg. Først får alle innbyggerne som kommer en flott konsert, sier Halvor Stormoen i Rotary.

Les også: Ørjan Burøe er superklar for Kolben!

– Så får vi en kjempeglede med å ordne og få til dette her, og så har vi igjen et overskudd som bedrer livet for veldig mange. Det blir tre ganger glede for den samme lille summen, sier han.

Jubileumsmarkering

Konserten er også en jubileumsmarkering for fondet «The Rotary Foundation», som fylte 100 år den 23. februar. Dette fondet er en av grunnpilarene i Rotarys arbeid. Overskuddet fra konserten går til fondets arbeid.

KOMMER TIL KOLBEN: Heine Totland og Gisle Børge Styv.

Det  er nå samlet inn midler slik at 100-120 personer får øyeoperasjon denne våren. Klubbene i Oppegård har bidratt mye økonomisk.

Les også: Hjem til Oppegård med ny låt og baby!

– Vi i Rotaryklubben samarbeider med en stiftelse som heter Better Life Norway, som har et opplegg i et av verdens fattigste land. Det heter Burkina Faso, og ligger i Vest-Afrika, med grense opp mot Sahara. Der er det veldig mange som er blinde på gunn av grå stær, forteller Tor Willy Johansen i Rotary Oppegård.

Mobilt sykehus

Et mobilt sykehus tilbyr operasjon til folk som er helt blinde. De har en operasjonsstue, montert på en lastebil, som kjøres rundt om i landet. Hver runde blir en ekspedisjon på mellom syv og ti dager, og i løpet av den tiden så er det ca. 250 mennesker, som får synet igjen på ett øye.

– Valget med å operere bare et øye, er å få hjulpet flest mulig. Den opererte kan gjenoppta sine sysler i samfunnet. Det betyr også frihet for familien, fra å følge den blinde rundt. Det kan bety at barn kan gå på skole, sier Johansen.

 

Powered by Labrador CMS