UTE PÅ PATRULJE: Her, ved klubbhuset på Sofiemyr stadion, er det kontroller med jevne mellomrom. Slik var det også tidlig i ettermiddag.
UTE PÅ PATRULJE: Her, ved klubbhuset på Sofiemyr stadion, er det kontroller med jevne mellomrom. Slik var det også tidlig i ettermiddag.

– Blås! Blås!! Blås!!!

Promille- og papirkontroll ved Sofiemyr stadion i går ettermiddag. Sjekk hvordan det gikk!

– I dag sjekker vi for både promille og om bilførerne har papirene sine i orden, forteller politioverbetjent i Øst politidistrikt, Oddgeir Blokkum, mens han vinker inn biler ved Sofiemyr stadion torsdag ettermiddag.

Småkontroller er ikke et utvanlig, men derimot viktig verktøy for politiet til å ta sjåfører som enten kjører i rus, eller på en eller annen måte har mangler på både bil eller papirer som førerkort og vognkort.

Dette ble resultatet

Du lurer nok kanskje på hvordan det gikk med gårsdagens kontroll, og her skal du få svaret. Det ble ikke mange penger i statskassen denne dagen. Ut av omtrent 25 kontrollerte biler, ble bare ett gebyr skrevet ut.

– Gebyret ble skrevet ut til en person som hadde glemt å ta med seg førerkortet, opplyser Blokkum.

 Kontroll også på Svartskog

Det er ikke bare ved Sofiemyr stadion at politiet har hatt kontroll de siste to døgnene.

Onsdag, omtrent på denne tid, var det kontroll langs Gamle Mossevei på Svartskog. Her overholdt ikke alle lov og orden, og lovens langs arm måtte ut med botblokken.

Fem billister kjørte for fort og fikk forenklet forelegg. Den høyeste målte hastigheten her var 78 kilometer i timen.

Stille og rolig

Derimot var det bare én billist som ble tatt i kontrollen på Svartskogtoppen, hvor politiet også holdt en kontroll på "innovern'n" i går.

– Det  var bare én overtredelse, og det var for å ha kjørt 92 kilometer i timen i 80-sonen. Det er generelt stille og rolig på denne tiden av året, kanskje har det noe med værforhold å gjøre, sier Blokkum.

Powered by Labrador CMS