FLERE FIKK FORELEGG: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Utrykningspolitiet ved Øst politidistrikt har en travel dag på jobben i dag.

Kjør pent! Nå storaksjonerer UP!

Denne uken setter UP inn ekstra ressurser for å ta bilister som kjører ulovlig.

Publisert

– Det er bare hyggelig at politiet gjør det. Jeg har aldri før opplevd en slik kontroll. Jeg har nå blåst i måleren og vist førerkortet mitt for første gang i hele mitt liv, sier Sidsel Wiborg (66) fra Kolbotn.

Europeisk storkontroll

FORNØYD: Sidsel Wiborg (66) fra Kolbotn er en av dem som har blitt kontrollert av politiet i dag, sier hun.

Sidsel Wiborg er en av dem som har i dag blitt kontrollert av Utrykningspolitiet (UP) og politioverbetjent i Øst politidistrikt, Oddgeir Blokkum, i Sønsterudveien.

STORKONTROLL PÅ SOFIEMYR: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt gjennomfører kontroll i Sønsterudveien.

Denne uken er det virkelig ikke smart å slurve med sikkerheten i bilen, enten du er i Norge eller andre europeiske land, ifølge Blokkum.

Han sier politistyrkene i hele Europa gjennomfører denne uken en storaksjon i regi av Europeisk trafikkpolitisamarbeid TISPOL (European Traffic Police Network).

– Hovedmålet vårt er å kontrollere bruk av verneutstyr som bilbelte, barnesete og hjelm, men vi har også ruskontroll samt kontroll av ulovlig mobilbruk og andre forhold, sier Blokkum.

PS: Trykk "play" i videovinduet øverst for å se video fra kontrollen!

Flere fikk forelegg

SKRIVER UT FORELEGG: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt skriver ut forelegg.

I løpet av de første 20 minuttene i dag hadde flere bilister fått forelegg for blant annet bruk av mobiltelefon og manglende bilbeltebruk.

Powered by Labrador CMS