Letter på tiltakene – nå kan du kjøpe alkohol til maten igjen

Fra 26. mai åpnes det blant annet for arrangement og skjenking av alkohol ved bordservering til klokken 22.

Publisert

– Jippi! Endelig kan vi åpne dørene igjen, og vi gleder oss så til å se dere igjen, skriver Gamle Tårnhuset Restaurant på egne Facebook-sider tirsdag kveld.

Torsdag 27. mai åpner bydelsrestauranten på Kolbotn dørene igjen.

Tirsdag ettermiddag var saken om forskrift for å forebygge koronasmitte i Nordre Follo oppe til behandling i formannskapet.

I etterkant av møtet har kommunen sendt ut følgende nyhetsmelding:

Etter mange uker med strenge og inngripende tiltak for Nordre Follo og andre kommuner i regionen, er vi tatt ut av kapittel 5C i den nasjonale Covid-19-forskriften, og bedt om å vurdere behovet for lokal forskrift. Smittesituasjonen i Nordre Follo gjør det nødvendig med strengere regulering enn den nasjonale forskriften, som er varslet endret 27.mai. Lokal forskrift ble besluttet av formannskapet 25. mai 2021.

Idrett og kultur

Kino, kulturhus og museum kan holde åpent. Det samme gjelder svømmehall og treningssentre. Alle virksomheter som kan holde åpent er underlagt strenge smittevernregler nærmere definert i den nasjonale Covid-19-forskriften, av Helsedirektoratet og av bransjeveiledere.

Bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland og tilsvarende steder skal holde stengt.

Det er ikke tillatt med idretts- og fritidsaktiviteter i grupper innendørs for personer over 20 år. Forbudet gjelder ikke for toppidretten og profesjonelle kulturaktører.

Barn og unge under 20 år kan spille treningskamper, fortrinnsvis mot lag fra samme kommune. Dette gjelder både innendørs og utendørs.

Antall personer på et arrangement

Selv om kravene til avstand blir oppfylt, skal det ikke gjennomføres arrangementer med flere personer enn:

  • 10 personer innendørs eller 20 personer utendørs på privat sammenkomst. Barn i samme kohort i barnehage eller barneskole er unntatt og kan møtes med et nødvendig antall voksne personer som tilretteleggere.
  • 10 personer på innendørs arrangement.
  • 100 personer på innendørs arrangement hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste plasser.
  • 50 personer på idretts- og kulturarrangement for utøvere under 20 år som tilhører samme kommune.
  • 200 personer på utendørs arrangement.
  • 600 personer på utendørs arrangement hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste plasser. Smittevernmessig forsvarlig gjennomføring av arrangementer er ytterligere regulert i nasjonal Covid-19-forskrift.

Serveringssteder

Serveringssteder, som restaurant, kafe, bar og pub, og utested, som diskotek, nattklubb og lignende, kan holde åpent dersom driften er smittevernfaglig forsvarlig.

Det er tillatt å servere alkohol ved bordservering til gjester som får servert mat. Salg av alkohol er kun tillatt fram til kl. 22.00. Serveringssteder som har skjenkebevilling, skal ikke slippe inn gjester etter kl. 22.00.

Fortsatt påbud om hjemmekontor

Det er ingen endring i regler for hjemmekontor og bruk av munnbind. Begge deler gjelder fremdeles med samme kriterier som tidligere i Nordre Follo kommune, i første omgang til og med 10. juni.

Skoler og barnehager

Nordre Follo kommune fortsetter med gult nivå i barnehagene, grunnskolen, videregående skole, voksenopplæringen samt introduksjonsprogrammet for flyktninger i perioden.

Tiltakene trer i kraft 26. mai og varer til og med 10. juni 2021.

Powered by Labrador CMS