Åtte nye tilfeller av mutert virus

Ett av tilfellene krever mer arbeid å spore. Se pressekonferanse direkte kl 12.

Publisert Sist oppdatert

FHI mottok et stort antall prøver (cirka 350) gjennom helgen 22.-24. januar fra Nordre Follo som skulle kartlegges for mulig tilknytning til de påviste tilfellene av den engelske virusvarianten der.

Det har nå kommet resultater på rundt 120 av disse prøvene. Åtte av disse er bekreftet å være UK-varianten av viruset, melder kommunen i en pressemelding mandag formiddag.

Sju av tilfellene har direkte tilknytning til Langhus bo- og servicesenter og Tussestien barnehage. Det siste tilfellet av det muterte viruset vil kreve mer arbeid å spore, ifølge kommunen.

Flere prøvesvar

Kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold forventer svar på flere prøver i løpet av mandag.

– Jeg opplever det som positivt at så mange av prøvene som var til analyse hos FHI ikke er det muterte viruset. Ethvert tilfelle av UK-varianten er selvsagt alvorlig, men vi kunne risikert at det var flere tilfeller av UK blant disse prøvene, sier Myhrvold.

Det var tidligere funnet 17 tilfeller av UK-viruset, slik at det nå samlet er 25 bekreftede tilfeller av UK-varianten i Nordre Follo kommune.

Pressekonferanse klokken 12:00

Ordfører og kommuneoverlege vil stille på digital pressekonferanse mandag 25. januar kl. 12.00. Du kan følge den direkte i videovinduet øverst i denne saken.

Søndag gikk kommunen ut og informerte om 11 nye tilfeller av mutert virus. Til sammen var det da 17 muterte tilfeller, 16 av dem er tilknyttet Langhus bo- og rehabiliteringssenter, og ett er tilknyttet Tussestien barnehage.

– Dette var noe vi var engstelige for at ville komme, men som vi i det lengste håpet at ikke ville skje, sa ordføreren søndag.

Powered by Labrador CMS