RØDT NIVÅ: Østli skole er en av skolene som er på rødt tiltaksnivå.

Forlenger rødt nivå i skolene

Enstemmig formannskap gikk inn for fortsatt strenge tiltak i skoler og barnehager.

Publisert

Formannskapet vedtok 8. april å videreføre rødt tiltaksnivå i skoler og gult tiltaksnivå i barnehager til og med 23. april.

På grunn av smittesituasjonen i kommunen anbefalte kommunedirektøren å forlenge tiltaksnivået til og med 23. april. Det ble enstemmig vedtatt av formannskapet. Dermed må skoleelever og ansatte ved skolene fortsette å innfinne seg med tiltak som mindre kohorter, delvis hjemmeskole og en rekke kontaktreduserende tiltak.

Fra og med 12. april skal det innføres ny smitteveileder i skoler på rødt nivå, skriver kommunen i en pressemelding torsdag kveld.

Ustabilt smittenivå – gode vaksinenyheter

Kommuneoverlegen orienterte formannskapet om smittesituasjonen i kommunen, som nå ligger på nivå 4, som betyr utbredt spredning. Hun fortalte at vi fortsatt har et stort smittetrykk i likhet med andre kommuner i vår region. Dagens gladnyhet var at kommunen i dag har fått beskjed om at Nordre Follo får langt flere vaksinedoser enn først antatt neste uke, rundt 3000 doser.

Ordfører Hanne Opdan fortalte at hun torsdag deltok i møte med Statsforvalteren i Oslo og Viken sammen med andre kommuner. Her ga ordføreren innspill til hva hun håper regjeringen vil bestemme seg for av videre tiltak, som tidligst blir klare 9. april.

– I vår region er smittetrykket høyt, som skaper mye bekymring blant kommunene, sa Opdan.

Under dette møtet ble også vaksinering tatt opp. Ordføreren fortalte formannskapsmøtet at hun også spilte inn at hun mener lærere og ansatte på skolene bør bli prioritert for vaksinering.

I løpet av de siste to ukene har 255 personer testet positivt på Covid-19 i Nordre Follo. På kommunens nettsider kan du følge smitteutviklingen fra dag til dag.

På nettsidene til FHI kan du lese mer om nivåinndeling av smitteverntiltak.

Powered by Labrador CMS