PENGER TIL FORDELING: Kommunen har fått et ny pott korona-millioner som skal gå til lokalt næringsliv.
PENGER TIL FORDELING: Kommunen har fått et ny pott korona-millioner som skal gå til lokalt næringsliv.

Mer støtte til lokalt næringsliv

Nordre Follo har fått et nytt tilskudd fra regjeringen for å avhjelpe lokalt næringsliv rammet av korona-tiltak.

Publisert

Tidligere i vår ble det fordelt over 14 millioner i koronastøtte til hardt rammet næringsliv i kommunen vår. Nå står en ny, men litt mindre pott klar til fordeling. Kommunen melder på egne nettsider at 2,8 millioner kroner deles ut til nye søkere. Søknadsfristen er 25. mai.

Målet med tilskuddet er å hjelpe virksomheter i Nordre Follo kommune som har vært særlig berørt av lokale og nasjonale smitteverntiltak i 2020 og 2021, og spesielt bedrifter som har falt helt eller delvis utenfor generelle kompensasjonsordninger.

Vilkår for å søke

Tilskuddet skal fordeles til kvalifiserte søkere som ikke tidligere i år har søkt om støtte gjennom den kommunale kompensasjonsordningen. Foretakene må ha operativ virksomhet i kommunen. Bedriften må ha ansatte (gjelder ikke enkeltpersonforetak). Enkeltpersonforetak kan også søke om støtte, skriver kommunen.

Søknadene behandles etter søknadsfristen, som er 25. mai. Virksomheter som ikke kvalifiserer til å benytte de statlige kompensasjonsordningene vil bli prioritert. Maksimalt tilskudd som gis er 200 000 kroner, og minste utbetaling er 20 000 kroner.

Les mer på kommunens nettsider.

Powered by Labrador CMS