FIKK BOT: Tirsdag 3. november oppsøkte en koronasmittet mann flere butikker i Ski, selv om han skulle være i isolasjon.
FIKK BOT: Tirsdag 3. november oppsøkte en koronasmittet mann flere butikker i Ski, selv om han skulle være i isolasjon.

Koronasmittet oppsøkte butikker i Ski - fikk 20.000 kroner i bot

– Skuffende og svært alvorlig at enkelte bevisst utsetter andre for fare på denne måten.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen publiserte politiets nettpatrulje en melding på Facebook hvor de forteller om den spesielle hendelsen tirsdag 3. november.

Mellom klokken 16:30 og 17:30 var en koronasmittet mann inne på Ski storsenter selv om han skulle være i isolasjon.

– Politiet måtte utstede et forelegg på 20.000,- kroner til en korona-smittet mann som ignorerte isolasjonsplikten, og oppsøkte butikker i Ski tidligere i november. Vi fikk en ettermiddag melding om at den koronasmittede mannen var observert i Ski sentrum. skriver nettpatruljen i meldingen.

I flere butikker

Politiet opplyser at dette var ikke første gangen mannen hadde vært ute på tur.

– Vi sendte en patrulje som fanget opp mannen. Han hevdet at han bare hadde gått en tur i friluft, men vitneobservasjoner og videoovervåking viste at han hadde vært inne i flere butikker, og handlet i minst en av dem .

– Når samfunnet nå opplever en av de største krisene i etterkrigstiden, og folk dør på grunn av korona-smitte, er det både skuffende og svært alvorlig at enkelte bevisst utsetter andre for fare på denne måten. Når man er smittet, og ilagt isolasjon, innebærer det at man oppholder seg i eget hjem, isolert fra andre, sier politistasjonssjef Rune Albertsen ved Follo politistasjon.

– Sint og skremt

Senterdirektør Gro Collett skriver blant annet følgende til Østlandets Blad, som omtalte saken først:

– Når jeg nå hører om koronasmittede som med vitende og vilje har utsatt våre ansatte og andre kunder for covid-19-smitte, blir jeg både sint og skremt. Selvsagt fordi man er redd for å bli smittet, men også fordi man vil bli regnet som nærkontakt dersom man har vært for nær for lenge en som har påvist smitte, og dermed kunne ende i karantene. Ansatte i karantene vil for mange butikker som allerede er nedbemannet, kunne gi store konsekvenser i forhold til å klare å bemanne i åpningstiden.

Powered by Labrador CMS