HØYDEPUNKT: Allerede 28. januar braker det løs for Kullebunde Jazz i Kolben. Da med Sigurd Hole og musikkverket Roraima.

Jazzer opp våren

Kullebunden jazz gleder seg over å presentere et solid og variert konsertprogram. Konsertene passer for musikkglade i alle aldre. Hold av datoene allerede nå!

Publisert

Skjønt vår og vår. Allerede lørdag 28. januar inviterer Kullebunden Jazz og Klimafestivalen 2022 til konsert med det prisbelønnede musikkverket Roraima, skrevet av av bassist og komponist Sigurd Hole som et bestillingsverk til festivalen Oslo World i 2020.

I februar 2022 ble verket gitt ut på plate til strålende mottakelser i både norske og utenlandske medier som The New York Times, Aftenposten og Dag og Tid, og samme år vant albumet den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Music Critic´s Award». I bandet spiller noen av ladets fremste jazz og folkemusikere, inkludert Svartskogs egen Frode Haltli. Konserten starter klokka 19.00.

Comeback-Kristin

Torsdag 23. februar kommer er en av de mest originale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år – Kristin Asbjørnsen. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons, gjennom albumutgivelser og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet.

Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en helt unik konsertopplevelse med Kristins nye kvartett; i et gitarist-mestermøte med Olav Torget og Eivind Aarset og den eminente Anders Engen på perkusjon og piano. Konserten starter klokka 20.00.

Ydmyk hyllest

Torsdag 23. mars gjester saksofonisten Hanna Paulsberg klubben med en ydmyk og uhøytidelig hyllest av Dexter Gordon. Det er få jazzelskere som ikke lar seg sjarmere av Dexter Gordons karismatiske og fortellende saksofonspill. Han var og er en av jazzhistoriens giganter og et uendelig antall musikere har latt seg inspirere av ham opp gjennom tidene.

En av disse er Hanna Paulsberg, som har markert seg i løpet av de siste årene som en av den yngre jazzgenerasjonens store stilbærere. Musikerne som inviterer er Erlend Slettevoll på piano, Per Oddvar Johansen på trommer, Trygve Fiske på bass og Hanna Paulsberg på saksofon. Konserten starter klokka 20.00, ung scene fra 19.30.

Kammerjazz

Jazzvåren avsluttes torsdag 20. april med intim kammerjazz fra den norske jazztrioen Maridalen. Maridalen henter navnet fra det naturskjønne dalføret som ligger rett nord for Oslo sentrum. Trioens debutalbum «Maridalen» som ble utgitt våren 2021 har mottatt strålende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. Våren 2022 slapp Maridalen sitt andre album «Bortenfor» på Bugge Wesseltoft sin etikett, Jazzland Recordings. I likhet med debutplaten er også dette albumet spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen, men denne gangen beveger trioen seg også litt bortenfor dalen - ned mot nattbelyste gater og gamle bygårder. Maridalen består av Anders Hefre på saksofon, Jonas Kilmork Vemøy på trompet og Andreas Rødland Haga på kontrabass. Konserten starter klokka 20.00, ung scene fra 19.30.

HAR TAKET PÅ PUBLIKUM: Jazztrioen Maridalen er inspirert av stedet bandnavnet er hentet fra og spiller også inn sine album i trekirken der oppe.

Billetter finner du via www.kullebundenjazz.no og www.kolben.no

Powered by Labrador CMS