ROCKER KULLEBUNDEN: Menn Med Gitar spiller på Kullebunden lørdag 30. november, med coverlåter av kjente og kjære rockere. Fra venstre: Terje Huse, Geir Kirkevold og Tom Økland.

Glade gitarister

Noen kjøper motorsykkel, sportsbil, går Birken eller begynner med kiting, mens andre pusser støvet av gamle gitarer og lager band.

Publisert

Menn som ramler inn i 40- og 50-årene kan gi mange forskjellige resultater. For seks år siden så Menn Med Gitar dagens lys i en kjellerstue på Sofiemyr. Du har kanskje både sett og hørt dem, og ikke minst sunget med, før?

Cover på Kullebunden

Lørdag spiller Menn Med Gitar på Kullebunden i Kolbotn sentrum, for tredje gang på et par år. Her blir det gitarer, bass, og en bunke coverlåter av band som Di Derre, Springsteen, Waterboys, Hellbillies, REM, Jokke og Valentinerne, og mange flere. Det går mot fullt hus også denne gangen.

– Det finnes ikke en flottere greie, sier en engasjert Tom Økland.

– Vi har jo selvfølgelig klimpret på gitarene helt siden tenårene, til glede og kanskje litt fortvilelse på mangt et nachspiel med venner og kjente, men det ble et ekstra kick når vi kom sammen. Vi har jo litt forskjellige musikalske preferanser, men når vi finner låter som alle elsker å spille så tror vi det er en bra garanti for at de som hører på også liker det, fortsetter han.

LIVLIG LØRDAG: Det blir full trøkk på Kullebunden på lørdag.

Et spark bak

Menn Med Gitar har de siste seks årene lekt seg med gitarene både på utsteder og privatfester. Det fysiske høydepunktet må sies å være oppdrag i toppen av Holmenkolltårnet, og det fysisk «minste» er kanskje en bursdagsfest i Småflaskemuseet til Christian Ringnes.

– Vi booker noen spillejobber i løpet av året for å gi oss selv et spark bak til å måtte prioritere tid til øvinger, forteller Terje Huse, og legger til:

– Vi har jo alltid lyst, men med travle jobber og familie så trenger vi litt press for å finne tid til gitarspillingen. Vi er glade amatører som liker å kaste oss ut i ting. Når folk har det kjempegøy og synger med, og vi får lov til å være litt rockeband, så er det jo veldig gøy.

Følg drømmen

Bandet består av Tom Økland på munnspill, gitar og vokal, Geir Kirkevold på gitar og vokal, og Terje Huse på bass og vokal. Fjerdemann Thomas Hordvik fikk drømmejobben som jagerflyinstruktør i Texas og har permisjon.

– Vi liker å si at han er på rehab, for det høres jo hundre prosent ut som rockemyten da, ler gutta høyt.

De tipser også andre med samme musikerdrøm om å ta en titt på Facebookgruppen Musiker søker Musiker, hvis man jakter noen å spille sammen med.

– Vi kan jo sende et tips til likesinnede om at dette bygger energi på en fantastisk morsom måte, så går du med en gammel musiker i magen så finn noen med samme drøm, avslutter Geir Kirkevold.

Powered by Labrador CMS