GALLERI THERESE: Maleriene har ankommet Granåsbakken 6b og Therese Eriksen. Nå blir huset omgjort til galleri for en dag. – Alle er velkomne, selvfølgelig også folk som ikke kjenner oss personlig, sier Therese.

Åpner «pop up»-galleri hjemme i huset på Kolbotn

– Da jeg så maleriene første gang, tenkte jeg at dette må flere få oppleve! Slik ble Therese Eriksen gallerist for en dag, og 18. juni stiller hun ut bildene til Ida Östholm hjemme i Granåsbakken.

Publisert Sist oppdatert

Det er på feriestedet Grebbestad i Sverige at Therese er blitt forelsket i kunsten til Ida Östholm. Nå henter hun svenskens malerier til Norge og Kolbotn – og hele «bygda» er invitert på «vernissasje».

– Bare for å ta det først: Du er altså en helt vanlig dame, ikke veldig kunstinteressert, har null erfaring som gallerist, men har nå bestemt deg for å hente en svensk kunstner og et magasin malerier til ditt private hjem på Kolbotn og invitere alle som vil komme – kun på moro?

KUNSTNER-IDA: Ida Östholm er en kunstmaler fra Bohuslän i Sverige. – Jeg tar alltid utgangspunkt i min egen kropp når jeg maler eller tegner ved å kjenne på mine egne former, sier Ida. Nå kommer hun til Kolbotn.

– Ja!

– Jøss… Hvordan kom du i det hele tatt på noe slikt?

– Etter at jeg hadde vært på vernissasje hos Ida i påsken, snakket vi om muligheten for at hun kunne gjøre noe i Norge. Jeg har ikke tilgang til kunstmiljøer eller er spesielt kunnskapsrik innen kunst, men jeg likte det jeg så på utstillingen. Pandemitiden har preget meg og jeg har blitt mindre sosial og kreativ. Nå fikk jeg en idé om å gjøre noe annerledes, og hvorfor ikke la flere være en del av det vi synes er et morsomt konsept, hjemmegalleri. Siden vi nylig har flyttet tenkte jeg at dette er en perfekt mulighet til å fylle huset med mennesker og veggene med kunst, i et helt vanlig hjem.

Familien: Rart

Hjemmet er en helt ny tomannsbolig i Granåsbakken 6b. Dagen er lørdag 18. juni, og det blir malerier i de fleste rom, og besøkende skal kunne gå fritt for å bli inspirert og få inntrykk.

– Hva sier familien om det litt uortodokse påfunnet?

– Haha, godt spørsmål! De er ikke like ivrige som meg og synes det er litt rart at jeg plutselig har blitt interessert i kunst, noe som jo er helt sant. Men de synes nok det blir litt spennende også.

Svensk catering

Kunstneren Ida er også med til Norge og Kolbotn. Ved siden av kunsten driver hun Idas bistro i Grebbestad, samt en litt fjong cateringtjeneste. Og hjemme hos Therese blir det både malerkunst og matkunst.

– Ida står for maten under vernissasjen, og jeg gleder meg nesten like mye til å servere hennes deilige retter som hennes flotte kunst, sier Therese.

– Har du full kontroll nå en snau uke før arrangementet?

– Det har man vel aldri? Ida er veldig vant med å arrangere kunstsamlinger, og jeg er ganske sikker på at vi har kontroll på maleriene og maten.

NB! Artikkelen fortsetter under bildet!

KUNST OG INTERIØR: Rent praktisk fester ikke Therese og Ida maleriene på veggen, men de står løst mot vegger, på gulvet og på bord. Her vil det være kreative løsninger som også er inspirerende.

– Men?

– Jeg er veldig spent på hvor mange som kommer. Jeg håper imidlertid at folk har lyst til å komme, også de som ikke kjenner oss personlig.

– Her er alle hjertelig velkomne, og det er ingen forutsetning at du har peiling på kunst, slår Therese fast.

Akryl og kull

Ida Östholm er fra Bohuslän i Sverige. Hun maler vanligvis med akryl, men noen ganger også med kull. Det hender også at hun vever inn annet materiale i maleriene, avhengig av hva som er rundt henne.

– Jeg har sjelden et klart bilde av hva jeg skal male, det kommer frem underveis i maleprosessen. Motivene har endret seg gjennom årene, men jeg har hatt en lang periode med mange kvinner.

– I det siste har abstrakte ansiktsuttrykk og landskapsmotiv dominert, men kvinnene mine er på vei tilbake.

Nå gleder hun seg til å stille ut i nabolandet:

– Det skal bli veldig gøy å flytte fokus til denne siden av grensen. Grebbestad ligger nært og det føles spennende og gøy å møte nye mennesker og utvide virksomheten min med både kunst og catering.

Tid og sted: Granåsbakken 6b, lørdag 18. juni klokken 15-17.

Powered by Labrador CMS