ENKELT, MEN FLOTT: Sjekk så fint det har blitt på grusbanen på Greverud.
ENKELT, MEN FLOTT: Sjekk så fint det har blitt på grusbanen på Greverud.

Staselig gjenbruk i Oppegård

Oppegård IL valgte gjenbruk av «gress» på en av sine baner. Og det er store føtter som har tråkket der de små tråkker nå.

Publisert Sist oppdatert

Rett før sommerferien fikk Oppegård IL tilbud fra Vålerenga fotball om å overta gresset som nå ligger plantet på Østre Greverud. Det var fordi det skulle legges nytt gress på Intility Arena i Oslo.

– Der har alle eliteserie-spillerne spilt, så det er litt av noen føtter som har tråkket på dette gresset, sier Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård Idrettslag.

Fikk kommunehjelp

TOPP FORHOLD: Banen er allerede tatt i bruk av de yngste spillerne i klubben.
TOPP FORHOLD: Banen er allerede tatt i bruk av de yngste spillerne i klubben.

Det har vært litt arbeid fra tilbudet kom, til kunstgresset lå klart. Det hadde ikke idrettslaget klart på egen hånd.

– I samarbeid med Vei- og park i Nordre Follo fikk vi aksept på å ta i mot kunstgresset. Kommunen har så stått for alt forarbeidet, og det er helt suverent, sier en fornøyd daglig leder til Oppegård Avis.

Frøyna forteller at kommunen hentet gresset, renset det for gummigranulat, og av miljøhensyn puttet de inn sand i stedet. Deretter la de gresset utover den gamle grusbanen på Greverud.

Planen er at den skal brukes som en vanlig bane, men først og fremst som et godt alternativ til de yngste barna.

Foreløpig lys på banen

Å drive idrettslag handler mye om å hente inn kroner der man kan, uten å belaste medlemmene, og finansieringen til dette prosjektet kom på plass med hjelp av «gode hjelpere».

– Vi fikk penger av sponsorer og Sparebankstiftelsen, forteller Frøyna, og legger til at de kan ha mer effektiv trening på denne banen ettersom den også har vant. Når det kommer til lysforhold, så er banen opplyst så lenge klubben har treninger der, etter avtale med kommunen, opplyser Frøyna.

STOR GLEDE: Ingen tvil om at spillerne synes det er stas med den nye banen.
STOR GLEDE: Ingen tvil om at spillerne synes det er stas med den nye banen.

Godt brukt

Og banen er allerede godt brukt, også som leke- og oppvarmingsareal under de to høst-cupene som allerede er gjennomført.

I tillegg bruker ski-gruppa banen til barmarkstrening før snøen kommer.

– Vi er veldig takknemlig for at kommunen har stilt opp for oss i denne saken. Dette har vært spesielt verdifullt for fotballen, men også for de andre idrettene våre, sier Frøyna.

Det nye kunstgresset har ikke undervarme og skal heller ikke vinterdriftes. Den blir dermed brukt så lenge være tillater det.

Powered by Labrador CMS