LOKAL KJENDIS: Gunnar Melgaard og Leif Wien Jensen viser frem årets juleakevitt.

Lokal juleakevitt med lokale ingredienser

Onsdag var det lansering av Oppegård-akevitten, og det kan hende det kommer til å bli den beste du har smakt.

Publisert Sist oppdatert

At årets juleakevitt er den beste tidligere ordfører Sylvi Graham har smakt, ble i alle fall avklart under lanseringen, og hun poengterer at hun har smakt dem alle. Med det er hun første kvinne ut til å bekrefte det omtalte dametekket til akevitten.

GODKJENT: Akevitten skal visstnok ha dametekke. tidligere ordfører Sylvi Graham mener det er den beste hun har smakt av alle Oppegård-akevittene

Laget på lokale ingredienser

Fargen til årets juleakevitt skal være av en dyp gyllen farge, og dufte av mild karve, sitronmynte og appelsin. Andre stikkord er koriander, eukalyptus, sort pepper og grønnkardemomme.

Men snakkisen under årets lansering ble plommene i akevitten som er fra Svartskog, ikke minst hyllblomsten fra Solbråtan, som i tillegg er plukket ferske. Vanligvis benyttes nemlig tørket hylleblomst fra Tyskland, så når det er lokal akevitt, så er det jammen det.

Fulltreffer til ribba

Akevitten som ble kommentert at kombinerer friskheten fra jubelumsakevitten med julestemning, skal også kunne være en skikkelig fulltreffer til årets julemiddag.

– Jeg tror at til ribbe må dette være hundre prosent treff, uttaler Leif Wien Jensen, mens han presenterer årets smaker i akevitten.

Julestemning, i det minste vinterstemning, må det vel sies å gi om man tar en titt på etikken på årets flaske. Motivet er tatt ganske omkring der skateparken står i dag.

KINDEREGG: Lokal akevitt, med lokalhistore på etikken og lokale ingredienser.

2 flasker per husstand

Totalt er det solgt 17 000 flasker av den lokale juleakevitten, noe som grovt regnet i følge Herreklubben Landstormen skal betyr 2 flasker pr hustand.

– Av denne utgaven er det et opplag på 2000 flasker, forteller Gunnar Melgaard, og forklarer at disse kommer fordelt utover flere vinmonopol i området. På Kolbotn Torg er det allerede tatt inn et parti på 120 flasker, og på fredag ventes det et nytt parti.

Da Oppegård Avis tok en tur innom Vinmonopolet, en halv time etter at det første partiet hadde ankommet butikken, forsvant to kvinner opp rulletrappen med hver sin pose og de kunne bekrefte at det var den omtalte akevitten som lå i posene. Om det er dametekket som slår til igjen, eller om det er en gave til mannen som venter hjemme vites ikke.

Powered by Labrador CMS