MENINGSFULLT ARBEID: På bildet kan du se frivillig leksehjelper i Oppegård Røde Kors, Rune Schneider, med Ahmad Gharib (22) fra Syria. Foto: Oppegård Røde Kors
MENINGSFULLT ARBEID: På bildet kan du se frivillig leksehjelper i Oppegård Røde Kors, Rune Schneider, med Ahmad Gharib (22) fra Syria. Foto: Oppegård Røde Kors

Ønsker du å hjelpe ungdom med skolearbeid?

Oppegård Røde Kors trenger flere frivillige leksehjelpere i alderen fra 18 år og oppover.

Publisert Sist oppdatert

– Vi trenger spesielt noen som er god i matematikk, men trenger også å styrke fagene norsk, historie og samfunnsfag, sier Morten Hansen (56), som har vært leder for flyktningguidetjenesten i Oppegård Røde Kors i tre år.

Han sier at målgruppen for tilbudet er elever på ungdomsskole- og videregående skole- nivå samt grunnskole for innvandrere og flyktninger.

Oppnår gode resultater

– Vi har elever fra de fleste land i Asia, Afrika, Sør-Amerika og Europa som trenger hjelp med skolearbeid. Vi ser at hjelpen våre frivillige gir er av stor betydning, og våre brukere oppnår gode resultater, sier Hansen.

Han sier Oppegård Røde Kors har rundt 1100 betalende medlemmer, men bare 170 frivillige. Flyktningguidetjenesten har 45 frivillige hvorav ni frivillige bidrar med leksehjelp.

Tre timer hver mandag

– Vi har leksehjelpere til bare fem elever fra 16 år og oppover per i dag. For å dekke toppene med dagens pågang har vi behov for å øke kapasiteten med fem nye frivillige leksehjelpere, sier Hansen.

Han sier leksehjelp tilbys hver mandag fra klokken 17:00 til 20:00 i Røde Kors-huset i Holteveien 2 på Kolbotn.

Behov for ytterligere ti frivillige

Leder for flyktningguidetjenesten sier Oppegård Røde Kors har ambisjon om å tilby leksehjelp også til barn og unge under 16 år, da dette tilbudet er etterspurt av flere.

Dette vil, avhengig av etterspørselen, trolig gi behov for ytterligere ti frivillige, ifølge Hansen.

– Åpner vi for barn under 16 år, må vi også kreve politiattest, men det er ikke noe problem, sier han.

Ønsker du å bidra som frivillig leksehjelper, kan du kontakte Morten Hansen på e-post morten.hansen@rodekors.org eller mobil 472 69 684.

Powered by Labrador CMS