STORT OPPMØTE: Alle de 600 plassene i Stopp støyen-løpet ble fylt.

Engasjement til tusen

Stopp støyen-løpet ble en kjempesuksess for arrangørene. – Vi anslår at det var omtrent tusen mennesker til stede, forteller Stopp støyen-aktivist, Helge Marstrander.

Publisert

Stopp støyen klarte virkelig å mobilisere lokalbefolkningen søndag 6. august. Alle de 600 plassene ble fylt, og mange flere kom for å vise sitt engasjement. Helge Marstrander er meget fornøyd med oppmøtet. 

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktivt

– Det var veldig mange uten startnummer også, vi regner med at vi var omtrent 1000 mennesker, sier Marstrander. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Magisk

SAMLET: Høyrepolitiker Sylvi Graham (f.v), varaordfører i Oppegård, Siv Kaspersen, Hårek Elvenes som sitter i Justiskomiteen for Høre, og venstrepolitiker Abid Raja stilte alle opp på søndagens løp.

Han forteller at til tross for litt dårlig vær til å begynne med, nøt folk dagen.

Les også: Stopp støyen, ikke beredskapen

– Det var helt magisk stemning, og folk var veldig fornøyd med arrangementet. Folk fikk kjøpt mat og drikke, og i tillegg til at det var en viktig sak å markere, tror jeg det var en fin søndag for alle som var der. 

Hard løype, vakker natur

POLITISK LØP: Venstrepolitiker Abid Raja, og ordfører i Ski, Tuva Moflag, var begge deltakere i løpet..

Venstrepolitiker Abid Raja deltok i løpet, og synes det var en flott opplevelse, selv om løypen var tøff.

– Det var en hard løype men det er vakker natur å være i, og det å være i stille natur betyr veldig mye for folk. Er man på skitur i marka vil ikke det være det samme med 10 000 skudd i døgnet. Det vil oppfattes veldig dramatisk for folk, sier Raja, som støtter kravene til Stopp støyen, om å, blant annet, bygge inn skytebanene.

Les også: – Hvem ivaretar barna?

Hensikten med løpet var, blant annet, å få politikerne ut til stedet, ifølge Marstrander.

– For oss var det tre grunner. Den ene var å vise frem grøntområdene, få fokus på de rekreasjonsområdene som i stor grad blir belagt med støy. Så var det å fortsette å skape engasjement i befolkningen, og så var det et ønske om å få politikerne ut der. Alle partiene var representert og holdt appeller, avslutter en fornøyd Marstrander. 

Powered by Labrador CMS